Tietoa Mielenterveystalosta

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Palvelumme koostuu kolmesta eri ikäryhmille rakennetusta verkkosivustosta: aikuisten, nuorten ja lasten mielenterveystalot. Kaikista löytyy psykiatrian huippuasiantuntijoiden tuottamaa tietoa mielenterveysasioista, tukea omahoitoon ja ohjausta eri alueiden mielenterveyspalveluihin.

Avoimien verkkosivustojen lisäksi Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS) tuottaa nettierapioita ja verkkotyökaluja mielenterveysalan ammattilaisille.

Alta löydät linkit palveluihimme sekä palveluiden esittelyvideot.

​​

 Mielenterveystalo.fi (aikuiset)

Mielenterveystalo.fi/aikuiset on Helsingin yliopistollisen sairaalan eli HUSin tuottama verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa niin ka​nsalaisille kuin terveysalan työntekijöille. Verkkopalvelusta löytyy omahoito-ohjelmia, luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveys- ja päihdepalveluista. Verkkopalvelu avattiin vuonna 2009 nimellä KelNet Mielenterveystalo.

Mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveyspalvelujaan. Paikka- ja palveluhakua​ ylläpidetään koko Suomen kattavan aluekoordinaattoritoiminnan voimin.

Mielenterveystalon ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa HUSin​ IT-psykiatrian ja psykososiaalisten hoitojen linja yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien ja kuntayhtymien kanssa.

Mielenterveystalon etusivulle​

​​

 Nuorten mielenterveystalo

Nuorten mielenterveystalo on HUSin tuottama verkkopalvelu, joka tarjoaa nuorten mielenterveyteen liittyvää tietoa niin alueen nuorille kuin terveysalan työntekijöille ja vanhemmille. Palvelusta löytyy luotettavaa tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmista. Talon keskeisenä toimintona on hakunavigaattori​ jonka avulla nuorelle suositellaan valitun oireen tai ongelman vakavuusasteen mukaan sopivia palvelu- tai hoitopaikkoja.

Nuorten mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon mm. kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveys- ja tuki​palvelujaan.

Käy tutustumassa (nuortenmielenterveystalo.fi)


 Lasten mielenterveystalo

Lasten mielenterveystalo on HUSin tuottama verkkopalvelu, joka tarjoaa lasten mielenterveyteen liittyvää tietoa lapsille, vanhemmille ja lasten parissa toimiville ammattihenkilöille. Lasten mielenterveystalon keskeisenä toimintona on Huolinavigaattori joka suosittelee lapselle, valitun oireen tai ongelman vakavuusasteen mukaan, sopivia palvelu- tai hoitopaikkoja.

Lasten mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon mm. kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveys- ja tukipalvelujaan.

Käy tutustumassa (lastenmielenterveystalo.fi)


 Nettiterapiat

HUS tarjoaa nettiterapioita yleisimpiin mielenterveyden häiriöihin. Nettiterapiassa ongelmiin pureudutaan tunnistamalla itselle haitallisia tapoja ajatella ja opettelemalla uusia toimintatapoja harjoitteiden avulla. Potilasta tukee nettiterapeutti koko terapian ajan.

Nettiterapiaan pääsee lähetteellä, jonka voi kirjoittaa niin julkisen kuin yksityisen tahon lääkäri.​ Asiakkaille nettiterapia on ilmaista.

Tutustu nettiterapioihin​


 Ammattilaisten osio

Mielenterveystalon ammattilaisten osion sisältö on tarkoitettu ​sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden käyttöön. Palvelusta löytyy muun muassa yli sata luotettavaa mittaria potilaan psyykkisten oireiden arviointiin, videoita ja kirjallisia ohjeita ammatilliseen kehittymiseen sekä Psykoterapiaportaali keskusteluhoitojen tueksi.

Kirjaudu Ammattilaisten osioon​


 ‭(Hidden)‬ style