Apua 24/7

Täältä löydät alueesi palvelut, jotka auttavat sinua 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Valitse alla olevasta valikosta oma alueesi.

Hätänumero 11​2
Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskus vastaa puhelimessa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Keskus palvelee koko maata. Puh. 0800 147 111 tai 09 471 977​​​​​​​

Heti apua (akuutti)

Helsingin kriisipäivystys  

Kriisipäivystys päivystää ympäri vuorokauden.

Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen/sairastuminen, tulipalo.

Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista; asiakastapaamisia noin 1—5 kertaa, puhelimessa annettavaa kriisiapua ja jatkohoitotarpeen arviointia ja sen järjestämistä.

Helsingin sosiaalipäivystys  

Voit olla yhteydessä sosiaalipäivystykseen, kun tarvitset kiireellistä sosiaalityön arviota elämän tilanteessasi virka-ajan jälkeen, olet huolissasi lasten hyvinvoinnista tai olet huolissasi toisen henkilön pärjäämisestä. Virka-aikana saat palvelut ensisijaisesti oman alueen perhekeskuksesta, tai sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palvelupisteestä.

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Työtehtävissä korostuu lastensuojelun akuuttisosiaalityö. Virka-aikana saat palvelut ensisijaisesti oman asuinalueesi perhe- ja sosiaalipalveluista.

Hietaniemenkadun palvelukeskus / Helsinki  

Hietaniemenkadun palvelukeskus on asunnottomille suunnattu ympäri vuorokauden auki oleva palvelukeskus, jonka tavoiteena on heikoimmassa asemassa olevien asunnottomien helsinkiläisten elinolojen parantaminen.

Käyntiosoite

Hietaniemenkatu 5 B
00100 Helsinki

Malmin sairaala ja päivystys / Helsinki  

Malmin päivystys palvelee ensisijaisesti itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin yli 16-vuotiaita asukkaita. Muualta Helsingistä aikuispotilaat ohjataan Haartmanin päivystykseen ja lapset(alle 16-vuotiaat) Lasten ja nuorten sairaalaan Lastenklinikalle.

Käyntiosoite

Talvelantie 6
00700 Helsinki

Nuorten turvatalo / Helsinki  

Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12—19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalolta löytyy aina puolueeton aikuinen, jolle voi puhua mikäli asiat eivät tunnu olevan parhain päin. Tarvittaessa voidaan tarjota myös väliaikainen yöpymispaikkka.

Käyntiosoite

Uudenmaankatu 32 A
00120 Helsinki

Psykiatrinen päivystys / Haartmanin sairaala / Helsinki  

Psykiatrinen päivystys antaa välitöntä psykiatrista ensiapua ympärivuorokautisesti. Yli 16-vuotiaiden ympärivuorokautinen psykiatrinen päivystys järjestetään Haartmanin ja Malmin päivystyksissä.

Käyntiosoite

Haartmaninkatu 4
00290 Helsinki
Rakennus 12

Haartmanin sairaalan päivystys on ensisijaisesti eteläisen, keskisen ja läntisen Helsingin asukkaille.

Päivystys ja kiireellinen hoito/ Helsinki  

Saat tietoa kaikista Helsingin terveyspalveluista ja erilaisten sairauksien hoito-ohjeista vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla puhelinnumerosta 09 310 10023.

Äkillisissä mielenterveyden ja päihdeongelmissa saat apua omalta terveysasemaltasi. Terveysasemat ovat auki arkisin klo 8–16. Terveysasemilla työskentelee mm. mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajia.

Jos olet 13–23-vuotias, niin saat neuvoja ja apua päihde-, mielenterveys- tai pelaamisongelmiin arkipäivisin Helsingin nuorisoasemalta puh. 040 688 3377.

Kiireellisissä vakavissa aikuisten psykiatrisissa ongelmatilanteissa saat apua psykiatrian poliklinikoiden akuuttityöryhmistä. Psykiatrian poliklinikat ovat avoinna maanantaista perjantaihin. Jos sinulla on jo hoitosuhde psykiatrian poliklinikalle, voit kiireellisissä tilanteissa hakeutua sinne ilman ajanvarausta arkiaamuisin klo 9–10.30 välillä.

Päihdepoliklinikoille ja siellä toteutettavaan alkoholivieroitukseen pääset ilman ajanvarausta arkiaamuisin. Päihdepoliklinikoilla saat hoidon tarpeen arviointia sekä ohjausta ja neuvontaa päihdepalveluihin liittyvissä asioissa.

Kiireellinen hoito iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Kiireellistä apua tarvitsevat helsinkiläiset voivat hakeutua seuraaviin päivystyksiin: Haartmanin terveyskeskuspäivystys Haartmaninkatu 4, rakennus 12, Helsinki Malmin sairaala ja päivystys Käyntiosoite: Malmin sairaala, Talvelantie 6, J-porras

Pääkaupungin turvakoti  

Turvakoti on tarkoitettu lähisuhteessaan väkivaltaa kohdanneille lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai vaarallista. Turvakotiin voi tulla mihin kellonaikaan tahansa yksin tai lasten kanssa.

Käyntiosoite

Steniuksentie 20
00320 Helsinki

Turvakoti Mona  

Turvakoti Mona on tarkoitettu väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja -lapsille, jotka ovat välittömässä hengenvaarassa pari- tai lähisuhdeväkivallan, pakkoavioliiton, kunniaan liittyvän väkivallan tai ihmiskaupan takia.

Hakuehdoilla ei löytynyt palveluita