Tämän haun avulla ammattilainen, omainen tai potilas voi etsiä palveluita paikkakunnan mukaan ja/tai diagnoosiin perustuen.
Terveys ja hyvinvointiasemien palvelut
Espoon terveysasemat
Espoonlahden, Ison Omenan, Kalajärven, Kilon, Kivenlahden, Leppävaaran, Samarian, Tapiolan ja Viherlaakson terveysasemat
- Varaa päivystysaika verkossa. Aikoja voit varata samalle päivälle. Päivystysaikojen ajanvaraus avautuu klo 00.00. Tarjolla on aikoja sekä perinteiselle vastaanottokäynnille että videovastaanotolle. Videovastaanottoajan voit varata, jos sinulla on esimerkiksi vatsatauti tai flunssa.
- Jos et voi varata aikaa verkossa, voit tulla suoraan terveysasemalle. Jonotus tapahtuu vuoronumerolla.
- Huomaathan, että kaikki päivystysajat ovat sairaanhoitajan vastaanotolle. Lääkäri tulee aina tarvittaessa tarkistamaan tilanteesi, sitä varten et tarvitse erillistä aikaa.
- Jorvin päivystykseen (Turuntie 150, Espoo) espoolaiset voivat hakeutua klo 16 - 8.00.
Jorvin terveyskeskuspäivystys / Espoo
Ota arkisin klo 8-16 äkillisissä sairauksissa ja tapaturmissa ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemalle. Hätätapauksessa terveysasemalle voi tulla soittamatta etukäteen.
Arkisin virka-ajan jälkeen ja viikonloppuisin Espoon ja Kauniaisten terveyskeskuspäivystys on Jorvissa. Terveyskeskuspäivystys on avoinna arkisin klo 16.00-8.00 sekä viikonloput ja pyhäpäivät ympäri vuorokauden.
Jorvin sairaalassa on myös ympärivuorokautinen erikoissairaanhoidon päivystys. Erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan äkillisissä sairastapauksissa lääkärin lähetteellä ja hätätapauksissa ilman lähetettä.
Käyntiosoite
Turuntie 150
02740 Espoo
Pyhinä ja viikonloppuisin 24 h
Näytä kartalla
Mielenterveys- ja päihdepalvelut / Espoon kaupunki
Mielenterveys- ja päihdeklinikka on hajasijoitettu palvelujen kokonaisuus, joka toimii neljällä terveysasemalla (Espoonlahti, Kilo, Samaria / Espoon keskus, Tapiola), Matinkylän Empussa, Ison Omenan Palvelutorilla sekä Nuorisopoliklinikka Nupolissa. MtP-klinikka tarjoaa espoolaisille aikuisille apua ja hoitoa mielenterveys- ja päihdeongelmiin. MtP-klinikalla voit osallistua erilaisiin ryhmiin ja käydä vastaanotolla. Palvelu on maksutonta.
Voit ensisijaisesti ottaa yhteyttä soittamalla keskitettyyn neuvonta- ja ajanvarauspuhelimeen, puh: 09-81631300 tai varaamalla itse ajan verkossa osoitteessa www.espoo.fi/asioiverkossa.
Akuuteissa kriiseissä on hyvä ottaa yhteyttä terveysasemalle tai sosiaali- ja kriisipäivystykseen puh. 09 8164 2439.
Oma Lääkärisi Espoontori
Varaa aika verkossa. Aikoja voit varata samalle päivälle. Päivystysaikojen ajanvaraus avautuu klo 00.00.
Voit myös soittaa neuvontanumeroomme 09 855 4303
Oma Lääkärisi Espoontorin palvelut tuottaa Mehiläinen. Kyseessä on edelleen täysin kunnallinen palvelu, josta Espoon kaupunki vastaa. Asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin muilla terveysasemilla ja palveluja tarjotaan samoin periaattein.
Oma Lääkärisi Matinkylä
Varaa aika verkossa. Aikoja voit varata samalle päivälle. Päivystysaikojen ajanvaraus avautuu klo 00.00.
Voit myös soittaa neuvontanumeroomme 09 855 4100
Oma Lääkärisi Iso Omenan palvelut tuottaa Mehiläinen. Kyseessä on täysin kunnallinen palvelu, josta Espoon kaupunki vastaa. Asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin muilla terveysasemilla ja palveluja tarjotaan samoin periaattein.
Omahoito Espoo
Espoon omahoitosivuille on koottu tietoa, jotka auttavat sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Sivut tukevat sinua myös sairauksien hoidon kannalta tarpeellisissa elämäntapojen muutoksissa ja ohjaavat espoolaisille tarjolla oleviin palveluihin. Kun tarvitset enemmän tietoa, omahoitosivuilta on linkit valikoituihin parhaiden asiantuntijoiden laatimiin artikkeleihin.
Psykiatrisen erikoissairaanhoidon palvelut
HUS Akuuttipsykiatrian osasto P3 / Jorvi (Lääkärin lähetteellä)
Osasto P3 on akuuttiosasto, joka toimii Jorvin psykiatrian vastaanotto-osastona tiiviissä yhteistyössä Jorvin akuuttipsykiatrian poliklinikan kanssa. Osasto tarjoaa polikliinisia seurantoja, lyhyitä kriisihoitoja, sekä tarvittaessa tukee kahta muuta Jorvin osastoa tehostettua hoitoa vaativissa tilanteissa.
Käyntiosoite
Turuntie 150
02740 Espoo
Postiosoite: PL 800, 00029 HUS
Näytä kartalla
HUS Geropsykiatrian osasto P1 (Lääkärin lähetteellä)
Osasto on 12-paikkainen vanhuspsykiatrian tutkimus- ja hoito-osasto.
Käyntiosoite
Sibeliuksenkatu 14
00250 Helsinki
3 krs, sisäänkäynti Kivelän sairaalan pääoven kautta.
Vierailuajat ma—pe 13—19 ja la—su 13—18
Näytä kartalla
HUS Geropsykiatrian poliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Iäkkäiden helsinkiläisten, espoolaisten, kirkkonummelaisten sekä kauniaislaisten potilaiden polikliinisesti tehtävä psykiatrinen tutkimus, lyhyet hoitojaksot, jälkipolikliiniset käynnit, konsultaatiot ja hoitosuositusten laatimiset sekä monimutkaisten oikeuskelpoisuusarvioiden teko ja hoitoyhteisöjen neuvonta.
Käyntiosoite
Maistraatinportti 2, 5. krs, Helsinki
Helsinki
HUS Jorvin akuuttipsykiatrian poliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Tarjoaa päivystyksellisiä ja muita akuutteja polikliinisia palveluita koko Jorvin alueen väestölle. Toiminta koostuu terveyskeskus- tai sisätautipäivystyksen kautta tulleiden potilaiden konsultaatioista ja päivystysvastaanotoista sekä Jorvin somaattisten osastojen ja poliklinikoiden konsultaatiopalveluista. Poliklinikka tarjoaa myös puhelin- ja videokonsultaatioita sekä henkilökohtaisia konsultaatioita alueen päihdehuollon ja perusterveydenhuollon henkilöille.
Kotipoliklinikka on akuuttipsykiatrian poliklinikan yhteydessä toimiva liikkuva työryhmä, joka antaa palveluja kaikille Jorvin psykiatrian klinikkaryhmän avohoidon työryhmille ja psykiatrin vuodeosastoille. Kotipoliklinikka toimii vuoden jokaisena päivänä. Kotipoliklinikan työmuotoina ovat kotikäynnit ja hoitopuhelut.
HUS Leppävaaran mielialahäiriöpoliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Polikinikalla hoidetaan pääsääntöisesti vaikea-asteisesti masentuneita potilaita sekä mielialahäiriöprosessissa hoidetaan potilaita, joilla on meneillään kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennus-, mania- tai sekamuotoinen jakso.
Poliklinikalle hakeudutaan aina lääkärin lähetteellä.
HUS Leppävaaran psykiatrian päiväosasto (Lääkärin lähetteellä)
Päiväosasto palvelee Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueen väestöä tilanteissa, joissa muu avohoito ei riitä ja tarvitaan tiivistä tutkimus- tai hoitojaksoa.
HUS Leppävaaran psykoosipoliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Poliklinikalla hoidetaan pitkäaikaisesti- tai toistuvasti psykoosisairauteen sairastuneita potilaita lukuunottamatta mielialasairauksiin liittyviä psykooseja.
Poliklinikalle hakeudutaan aina lääkärin lähetteellä.
HUS Matinkylän akuuttipsykiatrian poliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Poliklinikka tuottaa psykiatrisen erikoissairaanhoidon avohoitopalveluja Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen aikuisväestölle. Poliklinikalle hakeudutaan aina lääkärin lähetteellä. Kiirellisen avun tarpeeseen pyritään vastaamaan nopeasti.
HUS Matinkylän mielialahäiriöpoliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Matinkylän mielialahäiriöpolikinikalla hoidetaan pääsääntöisesti vaikea-asteisesti masentuneita potilaita sekä mielialahäiriöprosessissa hoidetaan potilaita, joilla on meneillään kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennus-, mania- tai sekamuotoinen jakso.
Poliklinikalle hakeudutaan aina lääkärin lähetteellä.
HUS Matinkylän psykoosipoliklinikka (Lääkärin lähetteellä)
Poliklinikalla hoidetaan pitkäaikaisesti- tai toistuvasti psykoosisairauteen sairastuneita potilaita lukuunottamatta mielialasairauksiin liittyviä psykooseja.
Poliklinikalle hakeudutaan aina lääkärin lähetteellä.
HUS Mielialahäiriöklinikan osasto P2 / Jorvi (Lääkärin lähetteellä)
Osasto P2 on mielialahäiriölinjan akuuttiosasto, jossa hoidetaan muista kuin psykoosisairauksista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat eri syistä ympärivuorokautista hoitoa.
HUS Psykoosiklinikan osasto P1 / Jorvi (Lääkärin lähetteellä)
Osasto P1 on akuuttiosasto, jossa hoidetaan ensisijaisesti psykoosisairauksista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat eri syistä ympärivuorokautista hoitoa.
HUS Psykoosiklinikan osasto P4 / Jorvi (Lääkärin lähetteellä)
Osasto P4 on akuuttiosasto, jossa hoidetaan ensisijaisesti psykoosisairauksista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat eri syistä ympärivuorokautista hoitoa.
HUS Varhaispsykoosikeskus / Espoo
Varhaispsykoosikeskuksessa tutkitaan ja hoidetaan psykoosiepäilyjä ja ensikertaa psykoosiin sairastuneita. Lisäksi konsultoidaan, arvioidaan ja hoidetaan korkeassa psykoosiriskissä (UHR) olevia henkilöitä. Hoito suunnitellaan potilaiden tarpeiden mukaisesti ja sitä toteutetaan moniammatillisena hoitoryhmänä. Keskeinen työtapamme on perhe- ja verkostokeskeinen hoito.
Käyntiosoite
Linnoitustie 7
02600 Espoo
Leppävaaran psykiatrian poliklinikat
Näytä kartalla
Järjestöjen ja yhdistysten palvelut
Avopalvelu Esmiina / Espoo
Avopalveluja päihdeongelmaisille raskaana oleville naisille ja vauvaperheille.
Ehyt ry
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!
Katso paikalliset yhteystiedot verkkosivuilta!
EMY ry, Espoon mielenterveysyhdistys
Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää ja aktivoida yhdistyksen kotipaikan ja sen lähikuntien alueella asuvia psyykkisistä ongelmista kärsiviä henkilöitä ja herättää ymmärrystä näistä ongelmista kärsiviä kohtaan sekä tehdä ennalta ehkäisevää työtä mielenterveyden alueella. Yhdistys järjestää kokous- ja kuntoutustoimintaa, aikaansaa psykiatristen potilaiden elämäntilannetta koskevia selvityksiä, informoi viranomaisia jäsenten tarpeista, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää keskustelu- ja valistustilaisuuksia, kerho- ja opintotoimintaa sekä retkiä ja matkoja jäsenilleen.
Espoon A-kilta HYKAA ry
Yhdistyksen tarkoituksena kannustaa päihdeongelmaisia päihteettömään elämään ja tukea heidän läheisiään, käsitellä ennakkoluulottomasti päihdekysymyksiä ja pyrkiä poistamaan päihdeongelmaisiin kohdistuvia ennakkoluuloja sekä vaikuttaa nuorten päihteidenkäytön vähentämiseksi.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää päiväkeskus- ja tukihenkilötoimintaa päihdeongelmaisille ja järjestää ryhmäkeskustelutilaisuuksia.
FinFami Uusimaa ry / omaiset mielenterveystyön tukena
Omaiset mielenterveystyön tukena Uudenmaan yhdistys ry on omaisyhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää omaisten hyvinvointia tilanteessa, kun perheessä tai lähipiirissä on mielenterveyden pulmia.
Yhdistys tarjoaa omaisille tietoa psyykkisistä sairauksista ja tukee omaisen jaksamista arjen haasteissa. Tarjoamme omaisille ryhmiä, luentoja, opintopiirejä, kursseja ja virkistystoimintaa. Vertaistukeen perustuvat ammattilaisten ohjaamat ryhmät on tarkoitettu puolisoille, sisaruksille, vanhemmille, lapsille ja aikuisille lähiomaisille.
Lisätiedot verkkosivuilta.
Hyvä Arki ry / Espoo
Hyvä Arki ry on espoolainen yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on harjoittaa sosiaalista ja yhteiskunnallista toimintaa ihmisten arkielämän laadun parantamiseksi. Työllistämme pitkäaikaistyöttömiä, tarjoamme vapaaehtois- ja talkootoimintaa syrjäytymisvaarassa olevien auttamiseksi, annamme viikoittaista ruoka-apua ja järjestämme ryhmä- ja kurssitoimintaa eri väestöryhmille.
Hyvä Koti ry / Espoo
Hyvä Koti ry tarjoaa aikuisille mielenterveyskuntoutujille suunnattua päiväkeskustoimintaa on Espoon keskuksen (Kamreerintie 7) ja Leppävaaran päiväkeskuksissa (Timpurinkuja 1). Lisäksi Espoon keskuksessa toimii nuorten mielenterveyskuntoutujien toimipiste.
Irti huumeista ry / Espoon seutu
Vuodesta 1984 toiminut poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen ehkäisevää ja korjaavaa yksilö- ja perhekeskeistä päihdetyötä tekevä kansalais- ja vapaaehtoisjärjestö.
Lyömätön linja / Espoo
Lyömätön linja Espoossa -toiminta on tarkoitettu miehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään.
Miehen Linja on auttamispalvelu maahanmuuttajamiehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähisuhteessaan tai perheessään.
Mielenterveyden keskusliitto
Neuvontapalveluista saat tukea, ohjausta ja neuvontaa aina, kun koet olevasi neuvoton ja epätietoisuus aiheuttaa turhautumista, hämmennystä ja hätää. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia!
Neuvomme puhelimen lisäksi myös chatissä ja Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa myös kasvotusten. Linjoilla tavoitat halutessasi kuntoutusneuvojan, jolle arjen kiemurat ja haastavatkin tilanteet ovat tuttuja tai vertaisneuvojan eli mielenterveysongelmia itse kokeneen ihmisen, joka todella ymmärtää, mistä puhut.
Olemme lisäksi koonneet sinulle tietopaketteja sosiaalietuuksista, oikeusturvasta sekä työelämästä ja sairastumisesta.
Käyntiosoite
Malmin kauppatie 26
00700 Helsinki
4. krs
Valoa-chat www.mtkl.fi
Joka arkipäivä klo 12–18
Chattaamassa joko mielenterveysalan ammattilainen tai kokemusasiantuntija
Näytä kartalla
Mieli Maasta ry - Masentuneiden vertaistukiryhmät Espoossa
Vertaistukiryhmissä sinulla on mahdollisuus antaa ja saada tukea ihmisiltä, joilla on samanlainen elämäntilanne tai samankaltaisia kokemuksia.
Nollalinja
Nollalinja auttaa:
- naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa
- kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan
- väkivaltaa kokeneiden läheisiä
- ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä
Nollalinjalle soittaminen on ilmaista. Kun soitat Nollalinjalle, saat keskustella tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi puhelinpäivystäjän kanssa. Päivystäjämme ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua vaikeassa tilanteessasi.
Sinun ei tarvitse kertoa puhelimessa nimeäsi. Päivystäjä ei myöskään näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen. Puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuusi.
Voit keskustella päivystäjiemme kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Nuorten Exit
Tarjoamme tietoa ja tukea 13-29-vuotiaille nuorille seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin tilanteisiin valtakunnallisesti verkon välityksellä.
Chat-päivystys keskiviikkoisin klo 16—19 tai voit ottaa yhteyttä lomakkeella verkossa.
Peluuri
Peluuri on osa Peliklinikkaa, joka sijaitsee Helsingissä.
Peliklinikka julkaisee uutiskirjettä pelihaittatyön ajankohtaisista asioista neljä kertaa vuodessa.
Raitin pysäkki / Espoo
Raitin Pysäkki on kodinomainen kohtauspaikka kaikille Leppävaarassa.
Tyttöjen talo / Espoo
Espoon Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 10—28-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset.
VAMOS palvelukokonaisuus
VAMOS on 16—29-vuotiaille helsinkiläisille ja espoolaisille nuorille suunnattu palvelukokonaisuus. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa nuoren omia voimavaroja ja vahvuuksia sekä tukea nuorta kiinnittymään yksilöllisesti arvioituun ja suunniteltuun jatkopolkuun. Päätavoitteena on löytää nuorelle tie koulutukseen tai työelämään.
Palvelut: etsivä nuorisotyö, nuorten toimintakeskus, starttivalmennus, valmentava koulutus, urapalvelut.
Katso tarkemmat yhteystiedot verkkosivuilta: 3 eri toimipistettä Helsingissä ja 1 Leppävaarassa.
Äimä ry:n ryhmät Espoossa
Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry on vuonna 1998 perustettu vertaistukiyhdistys, joka tukee synnytysmasennukseen ja lapsivuodepsykoosiin sairastuneita äitejä ja heidän läheisiään sekä tiedottaa sairaudesta.
Ryhmiin mukaan tuleminen ei edellytä ÄIMÄ ry:n jäsenyyttä. Ne ovat maksuttomia. Löydät lisätietoa ja ryhmien aikataulut internetsivuiltamme.
Lisätietoa vertaistukiryhmistä oheisesta linkistä.
Päihdepalvelut
Askel - kohtaamispaikka / Espoo
Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita. Heille Askel voi toimia toipumistalona.
Espoon A-klinikka / A-klinikkasäätiö (Lääkärin lähetteellä)
Espoon A-klinikan palvelut on tarkoitettu yli 18-vuotiaille päihde- ja muista riippuvuuksista kärsiville asiakkaille. Palveluihin hakeudutaan asiakkaan kotikunnan mielenterveys- ja päihdepalveluiden kautta, jossa tehdään hoidon tarpeen arvio ja myönnetään maksusitoumus asiakkaan tarpeen mukaisiin palveluihin.
Espoon Ankkuri
Espoon Ankkuri on avopalvelukeskus, jonka sisällä toimii matalankynnyksen päiväkeskus ja intensiivistä tukea tarjoava raittiusvalmennusohjelma. Ankkuri on tarkoitettu pääsääntöisesti erilaisista päihdeongelmista kärsiville täysi-ikäisille miehille ja naisille.
Espoon K-Klinikka / A-klinikkasäätiö (Lääkärin lähetteellä)
Espoon K-klinikan perustehtävänä on tuottaa korvaushoitopalveluita opioidiriippuvaisille potilaille.
Potilaina ovat yli 18-vuotiaat opioidiriippuvaiset henkilöt, jotka on korvaushoidon tarpeen arvioinnin jälkeen viranomaispäätöksellä ohjattu Espoon K-klinikalle. Korvaushoidon tarpeen arviointiin potilas hakeutuu oman kunnan päihdepalveluiden tai terveysaseman kautta saadakseen lääkärin lähetteen arviointia varten. Arvioinnissa määritellään hoito-ohjelma, käytettävä korvaushoitolääke ja korvaushoidon toteuttava yksikkö.
Espoon Linkki
Espoon Linkki on huumeiden käyttäjien terveysneuvonta.
Neuvonta ja ajanvaraus ma, ti ja to klo 11.30–15.30, ke klo 11.30–17.30, pe klo 8.30–12.
Espoon Linkissä saat tietoa terveydenhoidosta, tartuntataudeista ja sosiaalipalveluista. Alan ammattilaisten kanssa voit keskustella luottamuksellisesti ja hakeutua vieroitushoitoon.
Nuorten palvelut Espoo / A-klinikkasäätiö (Lääkärin lähetteellä)
Nuorisoasema palvelee 13–22-vuotiaita ja heidän läheisiään. Palvelut on tarkoitettu nuorille, joilla on huoli omasta tai läheisen riippuvuudesta, sekä vanhemmille, jotka ovat huolissaan lapsensa riippuvuudesta.
Apua on tarjolla myös muihin nuoruusikään liittyviin kriiseihin, jotka voivat ilmetä muun muassa ongelmina perheessä, koulunkäynnissä tai lievinä psyykkisinä pulmina.
Nuorten palveluihin hakeudutaan Espoon kaupungin nuorisopoliklinikan Nupolin kautta, jonka palveluissa tehdään hoidontarpeen arvio ja myönnetään maksusitoumus nuoren tarpeen mukaisiin palveluihin.
Päihdeneuvonta 24/7
Helsingin Diakonissalaitos tuottaa yhteistyössä EHYT ry:n kanssa ympäri vuorokauden toimivaa puhelinneuvontaa päihteiden käyttäjille ja heidän omaisilleen sekä päihteiden käyttäjiä työssään kohtaaville ammattilaisille.
Chat on avoinna arkisin klo 15-16
Selviämishoitoasema / Espoo
Selviämishoitoasema antaa kiireellistä päivystyksellistä hoitoa päihtymyksen takia.
Selviämishoitoasema Kilossa on tarkoitettu erilaisten päihteiden käyttäjien lyhytaikaista toipumista varten. Palvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päihtymystilan yhteydessä esiintyvien fyysisten tai psyykkisten oireiden takia sairaanhoidollista seurantaa, mutta eivät ole sairaalahoidon tarpeessa.
Seurakunnan palvelut
Espoon seurakunnat / Mielenterveyden tueksi
Espoon seurakunnissa on useita erilaisia ryhmiä mielenterveyden tueksi. Kysy tarkemmin oman seurakuntasi diakoniatyöntekijältä.
Espoon seurakunnat / Sururyhmät
Espoon seurakunnat järjestävät sururyhmiä ja -leirejä, joissa on mahdollista luottamuksellisesti jakaa surussa nousevia tunteita ja ajatuksia yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.
Lisäksi seurakunnat järjestävät yhdessä erityissururyhmiä lapsensa menettäneille ja itsemurhan tehneiden läheisille.
Espoon seurakuntien vertaistukiryhmät
Erilaisissa vertaistukiryhmissä on mahdollista jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.
Seurakunnissa on ryhmiä mm. mielenterveyskuntoutujille, yksinhuoltajille ja läheisensä menettäneille.
Lisätiedot verkkosivuilta.
Kirkon perheneuvonta / Espoo
Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen, perheen ja henkilökohtaisen elämän kysymyksissä. Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä etnisestä taustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.
Katso tarkemmat yhteystiedot verkkosivuilta.
Sosiaalityön palvelut
Aikuissosiaalityö / Espoo
Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia ja etuuskäsittelijöitä. He auttavat työllistymiseen, elämänhallintaan (raha-asiat, päihteet, ihmissuhteet) ja äkillisiin kriisitilanteisiin (ero, häätö, tulipalo yms.) liittyvissä ongelmissa.
Katso toimipisteiden yhteystiedot verkkosivuilta.
Espoon Kipinä
Espoon Kipinä on ryhmämuotoisen sosiaalityön ja sosiaalisen kuntoutuksen toimintaa, jota kehitetään yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Toiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille espoolaisille, jotka eivät ole työssä tai koulutuksessa tai kaipaavat muutosta elämäänsä.
Tavoitteena on auttaa espoolaisia löytämään polkuja työelämään, opiskeluun, pysyvään asumiseen tai mielekkääseen tekemiseen sekä lisätä hyvinvointia. Ryhmissä tai yksilöllisesti työskennellen lähdetään yhdessä kartoittamaan tilannetta sekä käynnistämään mahdollisuuksien mukaan jatkopolkuja. Ryhmäläiset saavat kannustusta ja tukea myös toisiltaan.
Espoon liikuntapalvelut erityisryhmille
Erityisryhmien liikunta on suunnattu henkilöille, joiden vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi on vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunnan ohjaamisessa tarvitaan soveltamista ja erityisosaamista.
Espoon sosiaali- ja kriisipäivystys
Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi ottaa yhteyttä lastensuojeluun, toimeentuloon, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä ongelmissa, vanhusten ja vammaisten asioissa sekä yksityistä ihmistä ja perhettä kohdanneessa kriisissä.
Lastensuojelupalvelut / Espoo
Lastensuojelu auttaa ja tukee vaikeassa tilanteessa elävää lasta ja perhettä sekä toteuttaa lapsen oikeutta turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.
Katso alueesi yksikön yhteystiedot verkkosivuilta.
Nuorisopoliklinikka NUPOLI / Espoo
Nuorisopoliklinikka tarjoaa 13—22-vuotiaille espoolaisille nuorille ja heidän perheilleen keskusteluapua mielenterveyteen ja päihteiden käyttöön liittyvissä elämän pulmatilanteissa.
Olarinluoman vastaanottokoti / Espoo
Asunnottomille espoolaisille päihdeongelmaisille tarkoitettu asumispalvelu. Päihtymys ei ole sisällepääsyn este.
Omatila Espoo
Omatila on matalan kynnyksen palvelu, joka on tarkoitettu lähisuhdeväkiväkivaltaa kohdanneille, väkivaltaisissa kodeissa eläville tai lähisuhdeväkivaltaa pelkääville espoolaisille. Lähisuhdeväkivallasta aiheutuvan tuen tarve voi olla hyvin moninaista ja siksi palveluja tarjotaan asiakkaan toivomukset, tarpeet ja tilanne huomioiden. Omatila tarjoaa tukea väkivallan tunnistamisesta kriisiasumiseen sekä väkivallasta irrottautumiseen ja selviämiseen.
Matalankynnyksen neuvontaan ja ajanvarauksettomaan tukeen voi tulla myös nimettömästi ja päivystysaikaan aikaa varaamatta.
Omatilan palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Turva-asumispalvelussa ja turvakotiasumisessa on omavastuuosuus, johon asiakas voi tarvittaessa saada toimeentulotukea.
Käyntiosoite
Kamreerintie 6 A
02770 Espoo
4. krs (Espoon keskus)
Näytä kartalla
Perheneuvolat / Espoo
Espoon perheneuvoloissa ohjaamme, neuvomme ja tuemme alle 13-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan perhesuhteisiin, lasten kasvatukseen ja parisuhteeseen liittyvissä ongelmissa.
Voit ottaa yhteyttä, jos
-olet huolestunut lapsesi käyttäytymisestä tai mielialasta
-perheenne ilmapiiri on kireä tai vanhempien parisuhteessa on ongelmia
-pohdit lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä
-olet uudessa elämäntilanteessa esimerkiksi yksinhuoltajana tai uusperheen vanhempana tai
tarvitsette apua erosta selviytymiseen
-tarvitsette perheasioiden sovittelua eronjälkeisestä yhteisvanhemmuudesta sopimiseen.
Katso tarkemmat yhteystiedot verkkosivuilta.
Talous- ja velkaneuvonta / Länsi-Uusimaa
Oikeusaputoimistojen tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille.
Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa.
Saat apua velkajärjestelyn hakemiseen käräjäoikeudelta ja maksuohjelman sekä muiden edellytettyjen selvitysten ja asiakirjojen laatimiseen.
Talous- ja velkaneuvonnan palvelua saat 1. tammikuuta 2019 lukien valtion oikeusaputoimistoista. Voit kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen kotikunnastasi riippumatta. Palvelua on mahdollista saada myös etäpalveluna videoyhteyden välityksellä.
Katso alueesi oikeusaputoimiston yhteystiedot verkkosivuilta.
Tuomarilan perhetukikeskus / Espoo
Tuomarilan perhetukikeskuksessa kuntoutetaan lastensuojelun asiakkaana olevia lapsiperheitä.
Työllistymispalvelut
Espoon kaupungin työllistymispalvelut
Oletko jäänyt työttömäksi ja etsit uusia urapolkuja ja työmahdollisuuksia? Tai onko työttömyytesi kestänyt jo jonkin aikaa ja kaipaat uusia vaihtoehtoja tai apua päästäksesi takaisin työelämään?
Työllisyyspalvelut tarjoaa sinulle sopivia työllistymispolkuja sekä mahdollisuuksia kehittää työ- ja toimintakykyä, työkokemusta sekä ammatillista osaamista.
Kun jäät työttömäksi, ilmoittaudu aluksi TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. TE-toimisto voi ohjata sinut tarvittaessa Espoon kaupungin palveluihin. Voit myös itse ottaa yhteyttä suoraan haluamaasi palveluun.
Uudenmaan TE-toimisto / Espoo
Kun puhutaan työstä, avoimista työpaikoista, koulutuksesta, ammateista ja työttömyyden ajan taloudellisesta turvasta, on työ- ja elinkeinotoimisto paikka, josta saat apua, tietoa ja neuvontaa.
Katso lisätiedot TE-toimiston nettisivuilta.
Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalvelut auttavat löytämään ratkaisuja ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.
Uudenmaan TE-toimiston psykologipalvelujen ajanvaraus tapahtuu vaihdenumeromme kautta. TE-toimiston psykologit auttavat löytämään ratkaisuja ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.
Lähimmän TE-toimiston löydät oheisilta nettisivuilta.
Kuntoutuspalvelut
Kelan palvelutuottajahaku / psykoterapia
Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on tukea ja parantaa kuntoutujan työ- tai opiskelukykyä. Kuntoutuksen keinoin pyritään turvaamaan työelämässä pysyminen tai sinne siirtyminen, työhön paluu tai opintojen edistyminen.
Kuntouttava työtoiminta / Espoo
Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella yli 17-vuotiaalla henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään.
Kuntouttava työtoiminta on henkilökohtaiseen suunnitelmaasi perustuvaa toimintaa avustavissa työtehtävissä. Työtoimintaan voit osallistua pajoilla, järjestöissä, työhönvalmennuskeskuksessa sekä ryhmissä.
Lisätietoa kuntouttavasta työtoiminnasta
Espoon työvoiman palvelukeskuksen sosiaaliohjaajilta ja/tai TE-toimistolta.
Asumispalvelut
Asunto ensin -sivusto
Asunto ensin tarjoaa tietoa asunnottomuudesta ja asunnottomuudenvastaisesta valtakunnallisesta kehittämistyöstä sekä ohjaa alueellisiin palveluihin.
Ikäihmisten palvelut
Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry
Välittää tietoa aivoterveydestä, muistisairauksista ja niiden hoidosta sekä saatavilla olevista palveluista.
Maahanmuuttajien palvelut
Arabiankielinen kriisipuhelin
Koetko olevasi masentunut? Tuntuuko sinusta yksinäiseltä? Onko sinulla kriisi? Ole yhteydessä arabiankieliseen kriisipuhelimeen. Puhumme myös englantia.
Päivystysajat: MA,TI,TO,PE klo 11.00-15.00 ja KE klo 18.00-22.00
هل تشعر بالكآبة ؟ هل تشعر بالوحدة؟ هل لديك أزمة؟
تواصل معنا على خط مساعدة الأزمات باللغة العربية
نتكلم اللغة الانجليزية كمان
يوم الأثنين، الثلاثاء، الخميس والجمعة من 11.00 صباحًا إلى 15.00 مساءً
يوم الأربعاء من 18.00 مساءً إلى 22.00 ليلاً
Asukastila Kivenkolo
Asukastila Kivenkolo on aktiivinen, kaikille avoin "olohuone", jossa alueen asukkaat voivat kokoontua ja oleskella, sekä saada neuvoja ja ohjausta. Kivenkolon toiminta-ajatukseen kuuluu myös alueella asuvien maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen, sekä maahanmuuttajien ja kantaväestön välisen vuorovaikutuksen edistäminen. Kivenkolon tiloissa järjestetään monenlaista kerho- ja opetustoimintaa sekä tapahtumia.
International House Helsinki
International House Helsinki provides a wide range of information and public authority services to meet the needs of international newcomers in the Helsinki metropolitan area. We also offer free advisory and counselling services to employers on issues related to international workforce. View the service menu to learn more about the services available to you.
Maahanmuuttajapalvelut/ Espoo
Espoossa on paljon palveluita, joita uutena asukkaana voit tarvita. Näille sivuille on kerätty erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettua informaatiota muun muassa neuvonnasta, kielen opetuksesta, työstä ja vapaa-ajanvietosta.
Yksityiset palvelut
Aava Tapiola / Espoo
Yksityinen lääkärikeskusketju.
HYKSin yksityissairaala
Tarjoamme kattavasti kokeneiden psykiatrian ja psykologian alan ammattilaisten tutkimus- ja hoito- ja kuntoutuspalveluita. Vastaanotolle ja tutkimuksiin voi tulla lääkärin lähetteellä tai suoraan varaamalla ajan asiakaspalvelustamme. Kauttamme saa myös nettiterapiaa.
Komppi /Niittykumpu
Yksityinen psykoterapia-alan toimija.
Kompissa toimii yli 200 psyykkisen hyvinvoinnin asiantuntijaa. Komppi tarjoaa apua ennaltaehkäisevästi ja joustavasti erilaisiin psyykkisiin ongelmiin, alkaen yksittäisistä tukikäynneistä ja päätyen pitkään psykoterapiaan. Palvelujen sisältö suunnitellaan asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, hyödyntäen moniammatillisen tiimin kokemusta ja osaamista.
Käyntiosoite
Kappelitie 6 C
02200 Espoo
2. krs
Mehiläinen / Espoo
Yksityiset lääkärinvastaanotot Matinkylässä, Tapiolassa sekä Leppävaarassa.
ProNeuron neurospykiatriakeskus
Neurologian ja psykiatrian osaamista elämän eri vaiheisiin.
Psykoterapiakeskus Vastaamo / Tapiola
Psykoterapiakeskus Vastaamo tarjoaa psykoterapeuttien, psykiatrien ja psykologien palveluita ilman jonotusta ja lähetettä. Palvelut ovat maksullisia ja niistä on mahdollista saada Kela-korvaus.
Käyntiosoite
Tapiolantori 1
02100 Espoo
Tapiolantori 1, Tapiolan Keskustorni, 7krs.
Näytä kartalla
Päihdelääkärit / Docline Oy
Kotona tapahtuvaa lääkäritasoista päihdevieroitusta.
Terveystalot / Espoo
Terveystalon yksityiset lääkärinvastaanotot: Taopila, Otaniemi, Leppävaara, Iso Omena ja Espoontori.
Katso yhteystiedot verkkosivuilta.
Muut palvelut
Aggression tunteen omahoito-ohjelma
Oletko viimeisen puolen vuoden aikana menettänyt malttisi niin, että olet tehnyt jotain, mitä olet katunut jälkikäteen? Entä viimeisen kuukauden tai viikon aikana? Tai tänään?
Tämä omahoito-ohjelma auttaa sinua tutustumaan itseesi ja tapaasi toimia aggression ja muiden hankalien tunteiden kanssa. Omat ajatuksesi ja käsityksesi ratkaisevat lopulta sen, mitä teet silloin, kun tunteet yrittävät ottaa ylivallan. Tästä saat myös ohjeita siihen, miten voit toimia riitatilanteissa silloinkin, kun joku toinen on jo menettänyt malttinsa. Ohjelmaan perehtyminen voi johtaa parempaan aggression hallintaan ja sen myötä parempaan elämänlaatuun ja toimivampiin ihmissuhteisiin.
Etsivä nuorisotyö / Espoo, Kirkkonummi
Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.
Omnia
Omnian toimipisteet sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella Espoossa ja Kirkkonummella.
Heti apua (akuutti)
Omatila / Espoo
Omatila on matalan kynnyksen palvelu, joka on tarkoitettu lähisuhdeväkiväkivaltaa kohdanneille, väkivaltaisissa kodeissa eläville tai lähisuhdeväkivaltaa pelkääville espoolaisille. Lähisuhdeväkivallasta aiheutuvan tuen tarve voi olla hyvin moninaista ja siksi palveluja tarjotaan asiakkaan toivomukset, tarpeet ja tilanne huomioiden. Omatila tarjoaa tukea väkivallan tunnistamisesta kriisiasumiseen sekä väkivallasta irrottautumiseen ja selviämiseen.
Matalankynnyksen neuvontaan ja ajanvarauksettomaan tukeen voi tulla myös nimettömästi ja päivystysaikaan aikaa varaamatta.
Selviämishoitoasema / Espoo
Selviämishoitoasema Kilon poliisiaseman yhteydessä antaa kiireellistä päivystyksellistä hoitoa päihtymyksen takia.
Sosiaali- ja kriisipäivystys / Espoo
Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa seuraaviin asioihin liittyen: mielenterveys tai päihteet, lastensuojelu tai muu sosiaalityö, kehitys- tai muutoskriisi, perhe- tai parisuhdekriisi, elämänhallinta tai asuminen, traumaattinen kriisi, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma.
Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee puhelimitse ympäri vuorokauden numerossa 09 816 42439.
Hakuehdoilla ei löytynyt palveluita