Eron omahoito

Oletko juuri eronnut tai eron keskellä? Haluaisitko apua selviytyäksesi eteenpäin? Eron omahoito-ohjelma voi auttaa juuri sinua. Erosta selviytymiskeinoja on monia, mutta tärkein niistä on eron vaikeiden tunteiden käsitteleminen ja lopulta niiden hyväksyminen. Ero tuntuu aina pahalta. Riippumatta siitä, oletko jättäjä vai jätetty, on todennäköistä, että tunnet paljon erilaisia tunteita. Jos teillä on lapsia, saatat kokea myös huolta ja pelkoa lasten puolesta. Koko tuttu maailma on saattanut muuttua epävarmaksi ja vieraaksi. Moni pelkää jäävänsä kokonaan yksin, ja ero syövyttää itsetuntoa. Ero saa epäilemään, onko itsessä vikaa. Eron omahoito-ohjelma tukee sinua eroprosessissasi ja sen työstämisessä. Voit etsiä tietoa, katsella videoita tai tehdä erilaisia tehtäviä.

 

Tervetuloa mukaan lukemaan, kuuntelemaan ja tekemään harjoituksia!

Omahoito-ohjelma on tuotettu yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

 

TIETOA EROSTA

Tästä osiosta löydät yleisesti tietoa erosta ja eron syistä. Osio sisältää myös lakitietoa erosta.

TUNTEITA JA KÄYTÄNTÖÄ

Tästä osioista saat keinoja pureutua suruprosessiin ja eron herättämiin tunteisiin.

LAPSI JA ERO

Lapsiperheen erossa huomioidaan lapsi, hänen kriisinsä sekä tulevaisuus. Osiossa käydään läpi, kuinka lapsille tulisi kertoa erosta ja miten lapsia tulisi tukea heidän erokriisissään.

UUDELLEEN SUUNTAUTUMINEN

Viimeisessä osiossa pohditaan uuteen elämään suuntautumista ja itsensä uudelleen löytämistä sekä sitä, kuinka selviytyä lastenhoidosta kahdessa pienperheessä.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​