Lapsiin kohdistuva seksuaalinen kiinnostus kaventaa ja vähentää mahdollisuuksia toteuttaa seksuaalisuutta. Pedofiilinen taipumus heikentää usein myös ihmissuhteita ja kaventaa sosiaalista elämää. Nykytutkimuksen mukaan seksuaalinen kiinnostus lapsiin on melko pysyvä piirre, joka koetaan usein vastentahtoisena, eikä siitä tunnu olevan poispääsyä.
Lapsiin kohdistuva seksuaalinen kiinnostus ja siihen mahdollisesti liittyvä häpeä ja itsesyytökset heikentävät usein niin mielenterveyttä kuin elämänlaatua. Asioita vaikeuttaa edelleen se, että yhteiskunnassamme seksuaalinen kiinnostus lapsiin on edelleen tabu, eikä siitä puhuta avoimesti. Arkielämässä monet salaavat lapsiin kohdistuvan seksuaalisen kiinnostuksensa sekä pedofiiliset taipumuksensa eivätkä hakeudu avun ja tuen piiriin. Apua ja tukea on kuitenkin tarjolla. Sitä voi hakea ensin myös nimettömästi.
Jos olet huolissasi omasta seksuaalisesta kiinnostuksestasi lapsiin ja siihen liittyvästä ajattelusta ja/tai käyttäytymisestä, hae rohkeasti lisätukea ja apua. Avoin ja rehellinen keskustelu ongelmaan perehtyneen henkilön kanssa voi auttaa sinua hallitsemaan haitallisia seksuaalisia ajatuksia ja tukea oman käyttäytymisen hallintaa.
Suomessa on yksiköitä, joissa on erityistä osaamista seksuaalista kiinnostusta lapsiin kokevien henkilöiden auttamiseksi. Lisätietoja, neuvoja ja apua voit kysyä esimerkiksi
-
Välitä!-yksiköstä Yksikkö tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua tilanteesi selvittelyyn ja mahdollisen jatkotuen löytämiseen. Palvelu on maksutonta ja yhteyttä voi ottaa myös nimettömänä.
-
SERITA hankkeesta. SERITA ylläpitää päivystyspuhelinta ja tarjoaa apua seksuaalisten rajojen asettamiseen ja tukemiseen. Palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömästi.
- SeriE-hankkeesta. SeriE-hanke tarjoaa maksutonta, matalan kynnyksen tukipalvelua henkilöille, joilla on huoli omista lapsikohteisista fantasioistaan ja mieltymyksistään.
-
SEXPO säätiö tarjoaa neuvontatapaamisia, netti- ja puhelinneuvontaa. Kaikkiin neuvontapalveluihin voi ottaa yhteyttä nimettömästi ja luottamuksellisesti
Tuen ja avun saamisen ei koskaan pitäisi olla kiinni siitä, minkälaisesta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta tai häiriöstä on kyse. Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa on suhteellisen vähän avun tarjoajia henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta seksuaalisesta kiinnostuksestaan lapsiin. Lapsiin kohdistuva seksuaalinen kiinnostus herättää ihmisissä monenlaisia, usein voimakkaan kielteisiäkin tunteita. Tämän vuoksi apua ja tukea on suositeltavaa hakea tahoilta, joissa tilanteesi ja ongelmasi ymmärretään.