Seksuaalisuuden omahoito

Oletko pohtinut omaa seksuaalisuuttasi tai oletko kokenut jotain sellaista, mihin tarvitset apua? Seksuaalisuus on iso kokonaisuus.Seksuaalinen mielen ja kehon tasapaino on tila, jota voit edistää omalla toiminnallasi. Tämän omahoito-ohjelman avulla löydät tietoa ja apua seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Omahoito-ohjelmasta voit löytää myös enemmän vitaalisuutta, elinvoimaa ja hyväksyntää omaa seksuaalisuutta kohtaan.

Omahoito-ohjelma sisältää tehtäviä ja harjoituksia, jotka on tarkoitettu Sinulle avuksi pohdintoihisi niin, että seksuaalinen hyvinvointisi kohenee ja saavutat kehon ja mielen tasapainon. Tehtävät ja harjoitukset ovat yksinkertaisia, helppoja ja toisaalta haastavia juuri keskittymiskyvyn osalta. Monet tehtävistä ja harjoituksista ovat kokemuksellisia ja näin ollen niiden kuvaaminen sanoin saattaa olla hankalaa, älä huolestu, se on tavallista. Harjoittele rauhassa, älä aseta mitään tavoitteita itsellesi. Kenestäkään ei tule mestaria kerran harjoiteltuaan - onnistut kyllä, luota itseesi!

Omahoito-ohjelmaa voit tehdä itsenäisesti tai mahdollisen kumppanin kanssa.


Omahoito-ohjelma on tuotettu yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

 

Tietoa seksuaalisuudesta

Seksuaalisuuteen liittyvät termit voivat olla vieraita tai ne saattavat mennä sekaisin ajatuksissa. Tässä osiossa on termien lisäksi tietoa tyypillisimmistä seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvistä ongelmista. Sinulla on mahdollisuus hankkia asiallista tietoa, käydä läpi omaa seksuaalihistoriaasi ja tarvittaessa muuttaa toimintaasi.

Kohti lempeämpää seksuaalisuutta

Olet varmasti usein miettinyt tarvetta muutokseen erityisesti silloin, kun tunnet että et ole läsnä seksin aikana, seksistä on tullut suorittamista tai et tahdo löytää aikaa seksille. Tässä osiossa on tarjolla apua kohti lempeämpää seksuaalisuutta. Sinulla on mahdollisuus mennä kohti seksuaalisuutta, joka voi toimia esimerkiksi elämän perusvireen antajana ja kantavana voimana.

Opettele huolehtimaan omasta seksuaalisuudestasi

On tärkeää huolehtia omasta seksuaalisuudesta. Tässä osiossa käydään läpi omaa seksuaalista itseä. Huolehtimalla omasta seksuaalisuudestasi osoitat arvostavasi itseäsi.

Seksuaalisuuden syvempi olemus

Seksuaalinen itsetunto on tärkeä ja sillä on suuri painoarvo elämässä. Tässä osiossa sinulla on mahdollisuus muun muassa tunnistaa omia tunteitasi seksuaalisuutta kohtaan. Seksuaalisuudellasi on syvä olemus.

Muutos on mahdollinen

Pohtiessasi omaa seksuaalisuuttasi tai mahdollisen parisuhteesi seksuaalisuutta tai seksiä, saatat kokea tarvetta muutokseen. Tässä osiossa on tarkoitus lempeästi ja pohtimalla tarkastella tilannettasi. Mikäli koet tarpeelliseksi, ota vastuu seksuaalisuudestasi ja hae apua ongelmatilanteissa.