Tietoa maahanmuuttajille

Voit katsoa videon myös seuraavilla kielillä:

 /  /  /  / /

Mielenterveys ja sen hyvinvointi koskettavat kaikkia ihmisiä. Jokainen voi kohdata elämässään vaikeita tapahtumia ja kokemuksia, jotka vaikuttavat myös mielen hyvinvointiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi isot elämänmuutokset, myös maahanmuutto, menetykset ja vaikea elämäntilanne. Silloin myös omat ajatukset ja tuntemukset voivat muuttua paljon. On tärkeä tietää, miten omasta mielenterveydestä voi pitää huolta ja mistä voi saada apua ja tukea.

Näille sivuille on koottu tietoa mielenterveyden aiheista, mielenterveyden ylläpitämisestä sekä maahanmuuton aiheuttamista muutoksista kielillä suomi, arabia, englanti, kurdi-sorani, somalia,venäjä ja dari.

Tietoa löytyy ammattilaisille, maahanmuuttajille ja muille aiheista kiinnostuneille.

 
Miltä maahanmuutto tuntuu?

Miltä maahanmuutto tuntuu -osiossa on kuvattu suomen kielellä maahanmuuttoprosessia, sen eri vaiheita ja siihen liittyviä kokemuksia. Toisinaan prosessi voi olla stressaava ja siihen liittyy asioita, joiden kanssa selviytymiseen tarvitsee läheisten tai ulkopuolisten apua. Osiosta löytyy tietoa sekä oma-avusta että ulkopuolisista auttavista tahoista.

Kulttuuri ja mielenterveys

Kulttuuri ja mielenterveys -osiossa on tietoa suomen kielellä kulttuurin merkityksestä ja kulttuurieroista, kun puhutaan mielenterveydestä. Lisäksi osiosta löytyy hyödyllisiä linkkejä ammattilaisille työskentelyyn eri kulttuurista tulevan asiakkaan kanssa.

Arjen hyvinvointi

Arjen hyvinvointi -osiossa on käytännön neuvoja siihen, miten arjen toimilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja parantaa sitä. Osio on suomenkielinen, mutta sieltä löytyy erilaisia harjoituksia kehon ja mielen rentouttamiseen kielillä arabia, englanti, kurdi-sorani, somalia, venäjä ja dari.

Harjoituksia

Harjoituksia-osiossa on harjoituksia kielillä, joita voi kuunnella ja lukea kielillä arabia, englanti, kurdi-sorani, somalia, venäjä ja dari. Harjoituksia voi tehdä itsenäisesti vaikka kotona, tai ammattilainen voi käyttää harjoituksia ryhmissä tai yksittäisen asiakkaan kanssa.

Tietoa mielenterveydestä, kriiseistä ja vaikeista elämäntilanteista

Suomen Mielenterveysseuran sivuilta pääsee lukemaan tietoa mielenterveydestä, kriiseistä, eri elämäntilanteista sekä myös avunsaamisesta ja toipumisesta kattavasti kielillä arabia, englanti, kurdi-sorani, somalia ja venäjä.

Tietoa masennuksesta ja postraumaattisesta stressireaktiosta

Tietoa masennuksesta ja postraumaattisesta stressireaktiosta -osiosta löydät linkkejä materiaaleihin eri kielillä.

 


Tämän oppaan ovat tuottaneet yhteistyössä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, MIELI Suomen Mielenterveys ry​, Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (SADe) ja RAY​​.