Tiedonkäsittelyn ja oppimisen vaikeuksiin on mahdollista saada tukea. Silloin kun mielenterveyden ongelmat ovat voimakkaita ja akuutteja, ei voimavaroja todennäköisesti vielä riitä tiedonkäsittelyn ongelmien helpottamiseen, vaan mahdolliset hoito- ja kuntoutustoimenpiteet on syytä kohdistaa mielenterveyden tilanteen tasapainottamiseen. Kun mielenterveyden suhteen vointi on tasaisempi, voi tiedonkäsittelyvaikeuksien lievittäminen tuoda merkittävää lisätukea mielenterveyden ongelmienkin helpottumiseen.
Tuen saaminen tiedonkäsittelyn vaikeuksiin edellyttää monesti sen tarvitsijalta aktiivisuutta ja tietoa siitä, minkälaista apua on tarjolla. Neuropsykologinen kuntoutus on paikallaan silloin, kun tiedonkäsittelyn pulmat aiheuttavat merkittävää haittaa arkipäivän haasteiden, kuten opintojen tai töiden kanssa selviämisessä. Opiskelijan tukena voi olla esimerkiksi erityisopettaja tai opintopsykologi, työssä käyvä voi saada tukea työterveyshuollon kautta kautta ja keskustella esimerkiksi mahdollisuudesta hyödyntää lyhennettyä työpäivää. Myös ammatinvalintapsykologin kanssa voi keskustella mahdollisista tiedonkäsittelyn pulmakohdat huomioivista opiskelu- ja uravaihtoehdoista. Muiden samanlaisia vaikeuksia kokevien kanssa voi yhdessä jaetuista kokemuksista saada uusia ideoita ja jaksamista omien vaikeuksiensa kanssa selviytymiseen. Myös itsenäisellä harjoittelulla ja apuvälineitä hyödyntämällä voi helpottaa vaikeuksia.
Lisää tietoa mielenterveyden ongelmien yhteydessä esiintyvien opiskeluvaikeuksien tukemisesta: Tukea opiskeluun
Lisää tietoa oppimisvaikeuksista ja tukikeinoista Oppimisvaikeus.fi
Epäillessäsi itselläsi kehityksellistä oppimisvaikeutta (erityisesti lukivaikeutta) voit täyttää Oppimisvaikeuksien tunnistuslistan
Äänikirjoihin saa lainausoikeuden Celia-kirjastosta, kun lukeminen on hankalaa