Hyvinvointiharjoitukset

Tiesitkö, että mielen hyvinvointia voi kohentaa harjoituksilla?

Tämä osio sisältää erilaisia ryhmässä tai itsenäisesti tehtäviä harjoituksia. Miltä kuulostaa esimerkiksi nojatuolimatkailu tai hyvinvointireitin suunnittelu?

Treenaa äänesi kuntoon tai muistele mukavia muistelukorttien avulla. Osion harjoitukset sisältävät ohjeistuksen.

 
Seniori hyvinvointitreenit - Itsenäiset harjoitukset

Kohota mielen hyvinvointiasi harjoituksien avulla! Osion sisältämiä harjoituksia voi tehdä itsenäisesti tai vaikkapa jonkun läheisen ihmisen kanssa.

Seniori hyvinvointitreenit - Ryhmäharjoitukset

Hei ryhmänohjaaja. Tästä osiosta löydät harjoituksia ryhmällesi mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Harjoitukset on tehty yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Äänitreenit

Oletko huomannut, että ääni muuttuu ikääntyessä. Ääntä kannattaa vahvistaa ja kehittää. Treenaa äänesi ja mielesi kuntoon osion harjoitteilla! Harjoitteet sopivat itsenäiseen ja ryhmässä tehtävään treeniin.

Myönteisen muistelun kortit

Muistelulla on tärkeä sija mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa. Muistele myönteisesti erityisten korttien avulla. Kortit sopivat itsenäiseen ja ryhmässä tehtävään työskentelyyn. Tai muistele yhdessä läheisen kanssa – saatat jopa kuulla uusia asioita läheisestäsi!

 

Tämän osion ovat tuottaneet yhteistyössä:​

Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS)​, MIELI Suomen Mielenterveysseura ry​, Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (SADe) ja RAY​​.