Mielen hyvinvointi

​​Ikääntyessä mielen hyvinvoinnin uhkaksi saattaa nousta elämänmuutokset ja menetykset. Toisaalta voimavarana on usein elämänkokemus ja suvaitsevaisuus itseen.

Lue mielen hyvinvoinnista ja kuinka hyvinvointia voi lisätä. Osio sisältää myös tietoa yksinäisyydestä ja sen lievittämisestä.

 
Mielen hyvinvointi vanhetessa

Mielen hyvinvointiin vaikuttaa elämänkokemus ja elämänmuutokset. Millaiset ajatukset auttavat elämänilon säilyttämisessä ikääntyessäkin? Millaiset asiat auttavat mielen hyvinvoinnin tukemisessa? Lue vinkkejä niin itseäsi kuin läheistäsi ajatellen.

Yksinäisyys ja mielen hyvinvointi

Yksinäisyys on tunne, jonka kokeminen vaihtelee yksilöllisesti. Mistä yksinäisyys johtuu ja miten sitä voi ehkäistä? Lue tietoa yksinäisyydestä ja ota vastaan vinkkejä, kuinka yksinäisyyden tunnetta voi lievittää.

 

Tämän osion ovat tuottaneet yhteistyössä

Helsingin yliopistollinen sairaala (HUS), Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamishanke (SADe) ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Mirakle-hanke. Mirakle on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama hanke. ”RAY tukee hyviä tekoja.” Elämänkonkari-viittaukset ovat MIELI ry:n​ julkaisemasta (2013) Elämänkonkari-kirjasta.