Mene metsään virtuaalisesti!

Ihminen viettää suurimman osan päivästään sisätiloissa. Tähän voi olla monia syitä. Kiireisinä arkipäivinä ei ole aina mahdollisuutta ulkoiluun, tai rajoittunut liikuntakyky voi olla este ulos lähtemiselle. Monille on myös terveydellisistä syistä johtuen mahdotonta päästä luontoon aina silloin kun haluaisi tai kokisi sen tarpeelliseksi. Nämä rajoitteet voivat olla hetkellisiä, pidempiaikaisia tai jopa pysyviä.

Luontokokemusta saattaa kaivata myös erilaisissa tilanteissa: kesken kiireisen työpäivän, kotona sairastuneena tai ahdistavan olon iskiessä. Jo pelkkä luonnon näkeminen tuo mielihyvää ja lisää luovuutta. Luonnossa oleminen ja luonnon havainnoiminen saattaa tuoda uusia ratkaisuja tilanteisiin, joissa henkilö kokee olevansa umpikujassa joko arkeen tai työhön liittyvien haasteiden kanssa.

"Jos ihminen ei pääse luontoon, täytyy luonto tuoda sinne, missä ihminen on."

Nykymaailmassa luontokokemus ei välttämättä aina odota oven takana. Saatat olla etäällä sinulle mieluisasta luonnosta. Virtuaalisen metsäkävelyn avulla pääset aistimaan luontoa, vaikka et itse pääsisikään luontoon saakka liikkumaan. Virtuaalimetsäkävely toimii myös hyvänä muistutuksena, että luonnossa on paljon asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Laita kuulokkeet korviin ja keskity virtuaalisestikin välittyvään luonnon voimaan!

Hyvän mielen metsäkävely — kevät

Hyvän mielen metsäkävely — kesä

Hyvän mielen metsäkävely — syksy

Hyvän mielen metsäkävely — talvi

Metsähallituksen luontopalvelut ja Suomen Mielenterveysseura ovat tuottaneet metsäkävelyvideot.