Siirry pääsisältöön

Tarkkaavuuden häiriöiden diagnoosit

Täältä löydät tietoa hyperkineettisistä häiriöistä. Tieto perustuu Maailman terveysjärjestö WHO:n kehittämään kansainväliseen ICD-10 tautiluokitukseen.

Tässä häiriöluokassa ongelmat alkavat varhaislapsuudessa ja näkyvät usein ennen 5-vuoden ikää. Tyypillisiä ongelmia ovat pitkäjänteisyyden ja keskittymisen puutteet sekä liiallinen toiminnallisuus. Häiriöt voivat kestää läpi elämän, mutta aktiivisuuden ja tarkkaavuuden ongelmat lieventyvät usein asteittain iän myötä. 

Tietoa verkossa

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia. 

    Nettiterapiat

    Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

    Sinua saattaa kiinnostaa myös