Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Mistä tukea?

Omahoito-ohjelma itsenäiseen työskentelyyn

Tämä omahoito-ohjelma keskittyy kognitiivisen käyttäytymisterapian keinoihin. Omahoito-ohjelmassa opitaan myös tietoisuustaitoja sekä rentoutumista.

Ammattilaiselta saatava apu ja vertaistuki

Vaikeissa elämäntilanteissa voi myös olla hyötyä sosiaalipalveluista tai kolmannen sektorin tukipalveluista ja vertaistuesta. Näitä ovat esimerkiksi:

Mieli ry:n kriisipuhelimesta saa keskusteluapua, tukea ja ohjausta kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa. 

Kirkon perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.

Lyömätön Linja tukee miehiä, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Maria-Akatemia tukee naisia, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. 

Rikosuhripäivystys RIKUsta saa keskusteluapua, ohjausta ja tietoa siitä mitä rikosprosessi tuo tullessaan. Sieltä saa apua lähestymiskielto- ja vahingonkorvausasioissa sekä oikeusavustajan hankinnassa.

Muiden ongelmien kartoitus/ Muuta huomioitavaa

Aggression kanssa voi esiintyä myös muita mielenterveyden ongelmia. Jos koet aggression lisäksi jonkin toisen ongelman heikentävän vointiasi, kannattaa myös siihen puuttua.

Voit aloittaa työskentelyn muiden ongelmien voittamiseksi joko samaan aikaan tämän omahoito-ohjelman kanssa tai vasta käytyäsi tämän loppuun.

Masennus

Jos epäilet olevasi masentunut, voit täyttää masennuskyselyn ja tarvittaessa tutustua myös masennuksen omahoito-ohjelmaan

Päihteet

Joskus tunteita yritetään lievittää alkoholin tai muiden päihteiden avulla. Liiallinen päihteiden käyttö voi olla myös aggression laukaiseva tekijä.

Jos olet huomannut käyttäväsi alkoholia rauhoittumiseen tai muuten koet alkoholinkäyttösi liialliseksi, kannattaa sinun täyttää alkoholikysely. Voit myös tarvittaessa tutustua alkoholinkäytön omahoito-ohjelmaan.

Ahdistus

Jos olet huomannut olevasi yleisesti ahdistunut ja huolestunut, voit täyttää ahdistuskyselyn ja tutustua myös ahdistuksen omahoito-ohjelmaan.