Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Mielihyvän lisääminen arkeen

On hyvin yksilöllistä, mistä kukin nauttii. Onkin tärkeää, että tiedät, mitkä asiat tuottavat iloa juuri sinulle. Jollekin se voi olla hyvien kirjojen lukeminen tai elokuvien katseleminen, toiselle järjestötoimintaan osallistuminen tai ystävien tapaaminen.

Tällä harjoituksella voit lisätä mielihyvää tuottavia asioita arkeesi. Voit tehdä myös lapselle tai koko perheelle omat listansa.

Listaa tehdessä on tärkeää pohtia, lisäävätkö valitut asiat hyvinvointia myös pitkällä tähtäimellä. Uupuneena voi olla altis sortumaan haitallisiin pikaratkaisuihin.

Esimerkiksi lohtusyöminen, alkoholi, uhkapelaaminen ja netissä surffaaminen voivat hetkellisesti helpottaa, mutta olla pidemmällä tähtäimellä haitaksi. Aidosti hyvinvointia edistävien asioiden löytäminen on usein helpompaa tyytyväisessä mielentilassa.

Mielihyvävarasto - Mistä asioista sinä nautit?

Tavoite:

Opit tunnistamaan asioita, jotka lisäävät mielihyvää arkeesi. 

Ohje:

Laadi lista asioista, jotka koet miellyttäviksi. Laita lista näkyvälle paikalle, kuten jääkaapin oveen.

Muistele listaa tehdessäsi kaikkia asioita, jotka ovat tuottaneet sinulle tyydytystä aiemmin. Älä edellytä, että niiden täytyisi juuri nyt tuottaa mielihyvää. Yritä miettiä mahdollisimman pieniä asioita ja saada listaasi mahdollisimman monta asiaa.

Esimerkki:  

  • Rauhallinen aamukahvihetki  
  • Kävely rannalla

Mielihyvävarastoni

Loading ...

Muista

Arkeen kannattaa sisällyttää mielihyvää tuottavia asioita. Mielihyvä auttaa jaksamaan elämän velvoitteita.