Kaveri on usein lapselle se jonka kanssa jaetaan elämän isot ja pienet surut. Joskus kaverin huolet ja murheet saattavat olla niin suuria, että et enää itse pysty auttamaan häntä tai et jaksa kantaa enää vastuuta kaverin vaikeista asioista. Tässä meneekin juuri se raja: jos sinusta tuntuu että omat taidot tai voimat eivät enää riitä, on hyvä tukea kaveria hakemaan apua aikuisilta. Aikuinen voi olla esimerkiksi kaverin vanhempi tai muu sukulainen. Kaveria voi myös kehottaa ottamaan yhteyttä vaikkapa kouluterveydenhoitajaan tai soittamaan johonkin puhelinpalveluun, josta saa apua ja neuvoja.

Tärkeintä on että ohjaat kaveriasi hakemaan apua, sinun ei tarvitse kantaa loputtomasti vastuuta hänestä. Vastuu saattaa painaa myös sinua itseäsi, ja se voi aiheuttaa ahdistusta ja voimattomuutta. Jos kaverisi ei itse pysty apua hakemaan, niin voit sanoa hänelle että huolesi on nyt niin kova että sinun täytyy kertoa asiasta esimerkiksi kaverin vanhemmille tai jollekin muulle aikuiselle. Voit myös ohjata kaveriasi käymään Lasten mielenterveystalossa, jonka kautta saa paljon tietoa ja ohjausta.

Jos huolesi kaverin voinnista on niin suuri että pelkäät kaverisi vahingoittavan itseään tai toista henkilöä, tai että kaverisi on hyvin sekava (juonut esimerkiksi suuren määrän alkoholia, tai ottanut lääkkeitä) niin soita hätänumeroon 112.