Kastelusta puhutaan silloin kuin pissa lirahtaa housuun silloin kuin ei olisi tarkoitus. Joillain se voi johtua siitä, että syventyy niin voimakkaasti johonkin asiaan ettei huomaakaan vessahädäntunnetta ennen kuin tulee todella kiire. Joskus voi tirahdella kun virtsarakko on liian innokas ja aktiivinen. Yökastelusta puhutaan kun pissaa tulee sänkyyn yöllä nukkuessa. Se on varsin yleistä vielä kouluikäisilläkin. Tuhrimista taas on kun ulostetta tulee housuun. Joskus taustalla voi olla pidempään jatkunut ummetustilanne eli ns. kakkajumi.

Näihin kaikkiin voi saada apua. Tärkeää on yhdessä lääkärin tai hoitajan kanssa miettiä, mitkä kaikki asiat vaivaan vaikuttavat ja millä keinoin pissa- ja kakkausasiat saadaan parhaiten hoidettua.

Yökastelu on yleistä. Siitä ei vaan juuri puhuta. Yökastelu kulkee suvuittain eli luultavasti jollakulla lähisukulaisella on ollut sama vaiva. Yökastelu ei ole tahallista, eikä se tarkoita että on laiska tai huolimaton. Osa ei tunnista että rakko täysi, osa taas nukkuu sikeästi. Joskus voi nähdä hyvin elävän unen että on vessassa ja herätä märkään sänkyyn.
 
Yökastelu yleensä loppuu aikanaan, osalla ihan itsestään. On kuitenkin hyvä käydä lääkärillä, jotta mahdolliset muut syyt voidaan tarkistaa. Joskus ummetus tai virtsatietulehdus voi aiheuttaa kastelua.
 
On hyvä välttää juomista ennen nukkumaanmenoa ja käydä vessassa. Aivoja ja virtsarakkoa voi kouluttaa heräämään pissahädän tunteeseen tai pidättelemään aamuun saakka. Apuna voidaan käyttää myös hälytyspatjaa tai lääkitystä.