Kastelusta puhutaan, kun pissa lirahtaa housuun vahingossa. Joskus se johtuu siitä, että syventyy niin voimakkaasti johonkin asiaan, ettei huomaa vessahädäntunnetta. Joskus pissa voi karkailla, kun virtsarakko on liian innokas ja aktiivinen. Yökastelusta puhutaan pissan tullessa sänkyyn yöllä nukkuessa. Se on varsin yleistä vielä kouluikäisilläkin. Tuhrimisesta puhutaan, kun ulostetta tulee housuun. Tuhrimisen taustalla voi olla pidempään jatkunut ummetus eli kakkajumi.

Apua on saatavilla. Tärkeää on yhdessä lääkärin tai hoitajan kanssa miettiä, mitkä kaikki asiat vaivaan vaikuttavat ja millä keinoin pissa- ja kakkausasiat saadaan parhaiten hoidettua.

Yökastelu on yleistä. Siitä ei vaan juuri puhuta. Yökastelu kulkee suvuittain eli luultavasti jollakulla lähisukulaisella on ollut sama vaiva. Yökastelu ei ole tahallista. Se ei myöskään tarkoita, että on laiska tai huolimaton. Osa ei tunnista, että rakko on täysi. Osa taas nukkuu niin sikeästi, ettei herää pissahädän tunteeseen. Joskus voi nähdä hyvin aidontuntuisen unen, että on vessassa ja herätä märästä sängystä.
 
Yökastelu yleensä loppuu aikanaan, osalla ihan itsestään. On kuitenkin hyvä käydä lääkärillä, jotta mahdolliset muut syyt voidaan tarkistaa. Joskus ummetus tai virtsatietulehdus voi aiheuttaa kastelua.
 
On hyvä välttää juomista ja käydä vessassa ennen nukkumaanmenoa. Aivoja ja virtsarakkoa voi kouluttaa heräämään pissahädän tunteeseen tai pidättelemään aamuun saakka. Apuna voidaan käyttää myös hälytyspatjaa tai lääkitystä.