Elämämme aikana kohtaamme monia muutoksia ja haastavia tilanteita, jotka voivat herättää meissä hyvinkin monenlaisia tunteita. Perheemme voi muokkautua uudelleen vaikka pikkusisaruksen syntymän tai vanhempien avioeron myötä.

 

Pelaaminen on parhaimmillaan hauskaa ja palkitsevaa. Pelaaminen voi olla jotain mitä tehdä yhdessä muiden kanssa. Pelatessa voi kuin itsellään oppia englantia ja aktivoida aivojen eri osia. Pelaaminen voi myös joskus olla liiallista tai pelottavaa, muuta elämää rajoittavaa ja kotona kiistoja aiheuttavaa.
Kaikki me kohtaamme elämämme aikana ikäviä ja pelottaviakin asioita. Joskus kohdalle voi osua todella pelottava tai uhkaava tapahtuma, joka aiheuttaisi voimakasta ahdistusta kenessä tahansa. Tällaiset tapahtumat, joissa oma tai jonkun toisen terveys, turvallisuus tai henki on ollut vaarassa jättää meihin jäljen. Silloin puhutaan traumasta.
Joskus koulussa oleminen tai sinne meneminen voi tuntua vaikealta. Tuntuu että ei oikein opi mitään tai olo tuntuu väsyneeltä.
Elämä toisten lasten kanssa ei ole aina helppoa. Sosiaaliset taidot ovat tärkeitä. Kiusaamista ei pidä kenenkään sietää ja ketään ei myöskään saa kiusata.
 
 
Lyhytaikainen stressi voi olla hyvästä. Saamme ehkä tehokkaasti tehtyä asioita kun luemme isoon kokeeseen tai teemme tärkeää koulutyötä. Pieni jännitys ja paineen tunne voi auttaa meitä hyvään suoritukseen ja kannustaa meitä harjoittelemaan ennen isoa koitosta.
Muuttaminen ei ole ihan aina helppoa. Vanhasta luopuminen ja kaiken uuden kohtaaminen voi herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Uuteen kotipaikkaan voi liittyä monenlaisia tuntemuksia sekä mukavia että ikäviäkin.