Alkoholin liikakäyttö

Liikakäytön nettiterapia soveltuu sellaisille henkilöille, jotka haluavat joko vähentää alkoholinkäyttöä tai lopettaa alkoholinkäytön kokonaan. Ohjelmassa käydään läpi viisi vaihetta nettiterapeutin tuella. Ohjelmaa voi käydä eteenpäin milloin tahansa ja missä tahansa internet-yhteyden päässä. Kullakin nettiterapian käyttäjällä on tukenaan koulutettu nettiterapeutti, joka ohjaa terapiassa edistymistä ja on yhteydessä asiakkaaseen viestein nettiterapiaohjelman kautta. Terapeutille voi koska tahansa lähettää kysymyksiä ja asiakas saa ilmoituksen sähköpostiinsa, kun terapeutti on vastannut. Terapiaohjelma toimii suojatussa tietoturvallisessa ympäristössä.

Alkoholin liikakäytön nettiterapiassa tarkastellaan alkoholin käyttöä, motivaation vaihtelua sekä pohditaan omaa elämää ja tehdään erilaisia harjoituksia, joiden avulla opitaan hallitsemaan juomista. Katso esittelyvideo.

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Jos olet jo hakeutunut alkoholin liikakäytön nettiterapiaan:
Saatavilla myös Irti alkoholista itsehoito-opas. Kirja pohjautuu tähän nettiterapiaohjelmaan.

Alkoholin liikakäytön nettiterapiaan ohjautuminen

Alkoholin liikakäytön nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivulla käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön:Ohjeet alkoholin liikakäytön nettiterapiaan (pdf)​.

Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​