Alkoholin liikakäyttö

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Nettiterapia sinulle, joka haluat vähentää alkoholinkäyttöä tai lopettaa sen kokonaan.

Tavoite

Tarkastelet alkoholin käyttöäsi, motivaation vaihtelua sekä pohdit omaa elämääsi. Teet tutkitusti tehokkaita harjoituksia, joiden avulla opit hallitsemaan juomistasi.

Tukenasi toimii häiriöösi erikoistunut nettiterapeutti, jonka kanssa olet viestiyhteydessä​. Hän kommentoi harjoituksiasi ja vastaa kysymyksiisi.​

Kesto

Terapiassa etenet noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan viiden viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vaan.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Ensin tarvitset lääkärin lähetteen. Itse nettiterapia on potilaalle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta:

Näin nettiterapia toimii

 Mihin terapiaohjelma perustuu?

Nettiterapia pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on tehokas hoito alkoholin liikakäyttöön. Sen mukaan ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen ovat jatkuvassa yhteydessä.

Liikakäytön nettiterapiassa saat tietoa alkoholin vaikutuksista, vähentämisestä ja lopettamisesta. Teet käytännön harjoitteita, jotka auttavat juomishimon voittamisessa. Näitä molempia tarvitaan, jotta vähentäminen onnistuisi.

Liikakäytön hoidossa on olennaista oppia tunnistamaan tekijöitä, jotka laukaisevat ja ylläpitävät omaa juomista sekä löytää juomisen tilalle mielekästä ja elämää rikastuttavaa tekemistä.​​​​

​​​Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete alkoholin liikakäytön nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää tällä lomakkeella:

Terveyskylä.fi-asiointi

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi

Oletko terveydenhuollon ammattilai​​​nen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin​ ​

 ‭(Hidden)‬ style