Bulimia

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bulimian nettiterapia auttaa irti ahminnasta ja askel askeleelta kohti tasapainoisempaa suhdetta ruokaan​.

Tavoite

Harjoittelet oirekierteen katkaisemista ja terveellistä syömisrytmiä.

Nettiterapia ​perustuu itsenäiseen työskentelyyn ja tutkitusti tehokkaisiin harjoituksiin. Tukenasi toimii bulimiaan erikoistunut nettiterapeutti, johon olet viestiyhteydessä​. Hän antaa palautetta harjoituksistasi​ ja vastaa kysymyksiisi.​

Kesto

Tehtävänäsi on edetä viikoittain noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan 8 viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyvät harjoitukset sinulle sopivaan aikaan missä vaan.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Ensin tarvitset lääkärin lähetteen. Itse nettiterapia on potilaalle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta:

Näin nettiterapia toimii

 Mitä on bulimia?

​Bulimialle eli ahmimishäiriölle on tyypillistä toistuvat, hallitsemattomat ja toisilta salatut ahmimiskohtaukset, jotka johtavat painon nousun estämisen yrittämiseen oksentamisen, laksatiivien, diureettien, paaston tai liiallisen liikunnan avulla. Ahmimista seuraa usein masentuneisuus ja itsehalveksunta.​

Bulimiaan liittyy myös voimakas lihomisen pelko ja painon tarkkailu.Bulimiasta kärsivä kokee usein liiallista huolta ruumiin muodosta ja painosta, ja ne vaikuttavat kohtuuttomasti siihen minkälaiseksi henkilö kokee itsensä​.

 Mihin terapiaohjelma pohjautuu?

Bulimian nettiterapia perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Sen mukaan ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen sekä kehon tuntemukset vaikuttavat toisiinsa.

Bulimian kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa tavoitteena on syömishäiriöön liittyvien haitallisten toimintatapojen, uskomusten ja ajatusten tunnistaminen ja niiden muokkaaminen. Terapiassa haitallisia ajatuksia pyritään korvaamaan vaihtoehtoisilla, toipumista tukevilla ajatusmalleilla. Samalla opetellaan uudenlaisia, toipumista tukevia toimintatapoja kuten täsmäsyömistä.
Kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta bulimian hoidossa on olemassa paljon tutkimusnäyttöä ja sen on osoitettu olevan tehokkain terapiamuoto bulimian hoidossa. ​

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete bulimian nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää tällä lomakkeella:

Terveyskylä.fi-asiointi

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin​ ​ ‭(Hidden)‬ style ‭[2]‬