Kaksisuuntainen mielialahäiriö

Ohjelma soveltuu tasaisessa vaiheessa oleville henkilöille, jotka ovat motivoituneita terapiatyöskentelyyn. Ohjelmassa käydään läpi 14 vaihetta nettiterapeutin tuella. Ohjelmaa voi suorittaa milloin tahansa ja missä tahansa internet-yhteyden päässä. Kullakin nettiterapian käyttäjällä on tukenaan koulutettu nettiterapeutti, joka ohjaa terapiassa edistymistä ja on yhteydessä asiakkaaseen viestein nettiterapiaohjelman kautta. Terapeutille voi koska tahansa lähettää kysymyksiä ja käyttäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa, kun terapeutti on vastannut. Terapiaohjelma toimii suojatussa tietoturvallisessa ympäristössä. Nettiterapia on suunniteltu kestävän 3-6 kuukautta.

Terapiassa asiakas saa tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, sekä tukea oireiden tunnistamiseen ja oireidenhallintaan. Lisäksi terapian aikana asiakas tunnistaa sairauteen kuuluvia yksilöllisiä varomerkkejä, jotka ennakoivat joko masennus tai maniaoireiden aktivoitumista. Terapian aikana asiakas tekee henkilökohtaisen kriisisuunnitelman oireiden pahenemisvaiheita varten.

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Jos olet jo hakeutunut kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan:

 

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan ohjautuminen

Kaksisuuntaiseen mielialahäiriön nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivulla käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön:Ohjeet kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan (pdf) . ​​​

Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

​ ​​​​​​​​​​​​​​​