Paniikkihäiriön nettiterapia

Paniikkihäiriön nettiterapia on tarkoitettu lievästä tai keskivaikeasta paniikkihäiriöstä kärsiville. Ohjelmassa käydään läpi yksitoista vaihetta nettiterapeutin tuella. Ohjelmaa voi suorittaa milloin tahansa ja missä tahansa internet-yhteyden päässä. Kullakin nettiterapian käyttäj​ällä on tukenaan koulutettu nettiterapeutti, joka ohjaa terapiassa edistymistä ja on yhteydessä asiakkaaseen viestein nettiterapiaohjelman kautta. Terapeutille voi koska tahansa lähettää kysymyksiä ja käyttäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa, kun terapeutti on vastannut. Terapiaohjelma toimii suojatussa tietoturvallisessa ympäristössä. Nettiterapia on suunniteltu kestävän kahdesta kolmeen kuukautta.

Paniikkihäiriön nettiterapiassa opetellaan keinoja hallita ahdistuneisuutta videoiden, tekstin, kuvien ja erilaisten tehtävien avulla. Katso esittelyvideo. 

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Jos olet jo hakeutunut paniikkihäiriön nettiterapiaan:

Saatavilla myös Irti paniikista itsehoito-opas. Kirja pohjautuu tähän nettiterapiaohjelmaan.

Paniikkihäiriön nettiterapiaan ohjautuminen

Paniikkihäiriön nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivulla käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön: Ohjeet paniikkihäiriön nettiterapiaan (pdf)​.

​​​​​​​​​

Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​