Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapia

Tämä nettiterapia on tarkoitettu sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville. Terapiassa työskennellään vaihe kerrallaan itsenäisesti nettiterapeutin tukemana. Terapeutille voi milloin vain lähettää viestin järjestelmässä.

7 viikkoa kestävän terapiajakson aikana edetään viikoittain seuraavaan vaiheeseen. Noin tunnin mittaisen istunnon voi käydä itselle sopivana ajankohtana. Nettiterapiaan kuuluu olennaisena osana itsenäisesti toteutettavaa altistusharjoittelua, jonka suunnittelussa terapeutti on apuna. Altistusharjoitteluun valmistaudutaan ensimmäisten viikkojen aikana huolellisesti ja tarkastellaan omia pelkoja ja jännittämistä eri näkökulmista. Terapiassa saat paljon tietoa sosiaalisten tilanteiden pelosta ja pääset seuraamaan kolmen esimerkkihenkilön etenemistä omien sosiaalisten pelkojen voittamisessa. Katso esittelyvideo.

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Jos olet jo hakeutunut sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaan:

Kirjaudu sisään >>

Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaan hakeutuminen

Nettiterapiaan pääsee terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivulla käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön: Ohjeet sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaan (pdf).​

Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

​​​​​​​​​​​​​​​​