Kaveri on usein nuorelle se jonka kanssa jaetaan elämän isot ja pienet surut. Nuorelle saattaa tulla eteen tilanne että ei enää itse pysty auttamaan kaveria tai ei jaksa kantaa enää vastuuta kaverin vaikeista asioista. Tässä meneekin juuri se raja: jos sinusta tuntuu että omat taidot/voimat eivät enää riitä, niin tällöin on hyvä tukea kaveria hakemaan apua aikuisilta. Aikuinen voi olla esimerkiksi kaverin vanhempi tai muu sukulainen. Tai kaveria voi myös kehoittaa ottamaan yhteyttä vaikkapa kouluterkkariin tai soittamaan johonkin puhelinpalveluun, josta saa apua ja neuvoja.

Tärkeintä on että ohjaat kaveriasi hakemaan apua, sinun ei tarvitse kantaa määrättömästi vastuuta kaverista. Vastuu saattaa alkaa painamaan myös sinua itseäsi ja se voi aiheuttaa ahdistusta ja voimattomuutta. Ja jos kaverisi ei itse pysty apua hakemaan, niin voit sanoa hänelle että huolesi on nyt niin kova että sinun täytyy kertoa asiasta esimerkiksi kaverin vanhemmille tai jollekin muulle aikuiselle. Voit myös ohjata kaveriasi käymään Nuorten mielenterveystalossa, jonka kautta saa paljon tietoa ja ohjausta.

Jos huolesi kaverin voinnista on niin suuri että pelkäät kaverisi vahingoittavan itseään tai toista henkilöä, tai että kaverisi on hyvin sekava (juonut esimerkiksi suuren määrän alkoholia, tai ottanut lääkkeitä) niin soita hätänumeroon 112.