Hätänumero 11​2
​ Hätänume​roon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Päivystysapu 116117
​Päivystysapu 116117 on sairaanhoitopiirien järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, josta voi kysyä neuvoja äkillisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin. Päivystysapu palvelee 24/7. 116117:sta saa myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä tarvitseviin vaivoihin, ohjeita itsehoitoon sekä ohjausta sosiaalihuollon palveluiden piiriin. Päivystysapuun voi soittaa esimerkiksi silloin, kun oma terveysasema on kiinni ja pohtii päivystykseen lähtöä. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei-hätätilanteisiin, erityisesti päivystysaikana.​​

Myrkytystietokeskus
Myrkytystietokeskus vastaa puhelimessa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Keskus palvelee koko maata. Puh. 0800 147 111 tai 09 471 977​​​​​​​

Mielenterveystalon Apua 24/7​
​​​Täältä löydät alueesi palvelut, jotka auttavat sinua 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Valitse alla olevasta valikosta oma alueesi.​​​

​​
 

Heti apua (akuutti)

Helsingin kriisipäivystys  

Helsingin kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen/sairastuminen, tulipalo.

Helsingin sosiaalipäivystys  

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Työtehtävissä korostuu lastensuojelun akuuttisosiaalityö.

Hätänumero 112  

Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Voit soittaa hätänumeroon 112 maksutta mistä tahansa puhelimesta ilman suuntanumeroa. Hätänumeroon 112 voi soittaa myös ulkomaisesta matkapuhelinliittymästä.

Päivystys / Helsinki  

Helsingin kaupungin päivystyspisteet Yli 16-vuotiaat nuoret ja aikuiset •Haartmanin päivystyspoliklinikka •Malmin päivystyspoliklinikka Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret •Lasten ja nuorten sairaala Ympärivuorokautisen puhelimitse annettavan terveysneuvonnan numero helsinkiläisille on 09 3101 0023.

Avoinna ympäri vuorokauden.

Terveyskeskuspäivystys / Helsinki  

Äkillisesti sairastuneen helsinkiläisen ensisijainen hoitopaikka on oma terveysasema, ma - pe klo 8 - 16. Oman terveysaseman ollessa kiinni avun kiireellisissä sairaustapauksissa saa terveyskeskuspäivystyksestä tai sairaaloiden poliklinikkapäivystyksestä.

Yhteystiedot alla.

Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret: HYKS Lasten ja nuorten sairaala, terveyskeskuspäivystys Stenbäckinkatu 11 ma - pe klo 16 - 22, la - su 8 - 22, puh. (09) 4711.   Öisin klo 22 - 8 päivystää HYKS, Lasten ja nuorten sairaalan päivystyspoliklinikka Stenbäckinkatu 11, puh. (09) 10023 tai (09) 4711.

Terveysneuvonta Helsinki  

Terveysneuvontaa ympäri vuorokauden, puh. 09 310 10023

Hakuehdoilla ei löytynyt palveluita

​ ​​