​​​Tämän haun avulla nuori, omainen tai ammattilainen voi etsiä palveluita paikkakunnan, oireen/ongelman tai palvelutyypin perusteella.Nuorisotyön palvelut

Nuorisotalot / Helsinki  

Mitä tehdä, kun on tylsää? Nuorisotalolla voit harrastaa, tavata kavereita, osallistua kursseille, kerhoihin, retkille ja muihin tapahtumiin - tai vaan olla ja hengailla. Haluaisitko olla mukana suunnittelemassa nuorisotalon toimintaa? Osallistu siis nuorisotalon talokokoukseen, ja olet päättämässä nuorisotalon asioista. Tai mitä jos toimisit nuorisotaloilla apuohjaajan tehtävissä? Kysy lisää omalta nuorisotaloltasi. Saat nuorisotalolta tarvittaessa myös apua, neuvontaa ja tukea.

Ärligt Talat - chatt för unga  

Här kan du chatta anonymt med våra handledare eller psykolog när vi håller öppet. Du kan chatta om det som du behöver prata om just nu, det kan vara allt från studier och sex till psykisk hälsa.

Järjestöt yms.

ADHD-liitto ry  

ADHD-liitto ry jäsenyhdistyksineen tukee adhd-oireisia henkilöitä sekä heidän läheisiään antamalla ohjausta, tukea ja neuvontaa sekä järjestämällä koulutuksia ja sopeutumisvalmennusta.

Puhelinneuvontaan voit soittaa esimerkiksi jos haluat keskustella aktiivisuuden ja tarkkaavuuden haasteisiin liittyvistä kysymyksistä, tutkimuksiin ja hoitoon hakeutumisesta, kuntoutuksesta tai kaipaat asioiden jakamista arkea helpottamaan (ihmissuhteet, päivähoito, koulu, jatko-opinnot, työelämä, yms.).

Katso toimipisteiden yhteystiedot verkkosivuilta.

Amigo - mentoreita nuorille  

Amigosta nuori saa itselleen mentorin vuoden ajaksi. Amigo-mentorointi tarjoaa nuorelle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa.

Mentorointisuhde on tasaveroinen ja sen lähtökohtana ovat nuoren tarpeet ja toiveet. Amigon työntekijät etsivät jokaiselle nuorelle mahdollisimman sopivan mentorin ja ovat parin tukena koko vuoden ajan. Tapaamiset ovat vapaamuotoisia ja rentoja, niitä on yleensä 1-2 kuukaudessa. Amigon työntekijä on mukana ensimmäisessä tapaamisessa sekä mentorointivuoden päättyessä.

Käyntiosoite

Alppikatu 2
00530 Helsinki

Autismi- ja Aspergerliitto ry  

Liiton keskeisenä tavoitteena on edistää autismin kirjon lasten, nuorten ja aikuisten elämän laatua mm. kehittämällä kuntoutus-, koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia.

Käyntiosoite

Nuijamiestentie 3 B
00400 Helsinki

Etelän-SYLI ry  

Etelän-SYLI on Syömishäiriöliiton alueyhdistys, joka toimii Helsingin ja Uudenmaan alueella. Yhdistyksemme tarjoaa tukea syömishäiriöistä kärsiville ja heidän läheisilleen.

Käyntiosoite

Tallberginkatu 1 C 115
00180 Helsinki

FinFami / Uudenmaan yhdistys  

Yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on tukea omaisia, joilla on perhepiirissään tai läheisissään mielenterveysongelmai­sia sekä antaa heille tietoa ja tukea päivittäisten ongelmien kohtaamiseen.

Käyntiosoite

Jämsänkatu 2 C
00520 Helsinki

Jämsänkatu 2 C, 00520 Helsinki

Help.some-mobiilisovellus  

Help.some tarjoaa tietoa ja neuvontaa lasten ja nuorten huoliin ja ongelmiin liittyen. Sovelluksessa päivystäjät ovat Pelastakaa Lapset ry:n, Rikosuhripäivystyksen ja Helsingin nettipoliisin työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia.

Sovelluksen kautta voit saada tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Lataa ilmainen sovellus (Google play) ja voit ongelmatilanteissa olla suoraan yhteydessä koulutettuihin ja luotettaviin aikuisiin.

HUOMA - Henkirikoksen Uhrien Läheiset ry  

Tavoitteenamme on edistää selviytymistä ja eheytymistä sekä auttaa elämään läheisten menettämisen aiheuttaman surun kanssa. Toimintamuotoina ovat paikalliset vertaistukiryhmät, valtakunnalliset vertaistukiviikonloput sekä tukihenkilötoiminta.

Voit soittaa vertaistukipuhelimeen ja saada oman vertaistukiauttajan. Vertaistukipuhelin toimii aina soittopyyntöperiaatteella.

Irti huumeista ry:n valtakunnallinen auttava puhelin  

Valtakunnallinen Päivystävä puhelin antaa tukea, apua ja tietoa huumeiden käytön aiheuttamissa kysymyksissä.

Puhelimeen vastaavat on koulutettu kohtaamaan ja käsittelemään mm. huumeiden käytön aiheuttamaa kriisiä.
- Puhelimeen voi soittaa nimettömänä.

Krisjouren för unga  

Krisjouren för unga betjänar 12—29-åriga ungdomar och unga vuxna samt deras familjer. Målsättningen med verksamheten är att erbjuda målgruppen flexibel och lättillgänglig samtalshjälp i livets olika kris- och problemsituationer. Servicen är gratis, det finns ingen begränsning gällande boningsort och man har möjlighet att kontakta Krisjouren anonymt. Det krävs heller ingen remiss för att komma till Krisjouren.

Käyntiosoite

Albertsgatan 33
00180 Helsingfors

Mielenterveyden keskusliitto ry  

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö.
Tietopalvelu Propellin käyntipisteet:
Propelli Helsinki
Propelli Kuopio
Propelli Turku

Käyntiosoite

Ratakatu 9
00120 Helsinki

Mielenterveysseuran vertaistukiryhmiä läheisen kuolemasta selviytymiseen / Suomen mielenterveysseura  

Itsemurha on uhrin läheisille järkyttävä ja elämän mullistava tapahtuma, josta on usein vaikea keskustella lähipiirissä ja perheen sisällä. Mielenterveysseuran ammatillisesti ohjatut vertaisryhmät mahdollistavat läheisen itsemurhasta ja sen herättämistä tunteista puhumisen.

Käyntiosoite

Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki
4. kerros

Maistraatinportti 4 A 4. krs
00240 Helsinki

Mieli Maasta ry  

Mieli Maasta ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea masennukseen sairastuneita ja heidän läheisiään, sekä vaikuttaa yhteiskunnassa masennusta ehkäisevästi. Toimintamme ydin on vertaisryhmätoiminta.

Käyntiosoite

Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki
6. krs.

MLL Nuorten netti ja auttava puhelin  

Kerro aikuiselle, jolla on aikaa kuunnella. Kaikenlaiset asiat, fiilikset ja tapahtumat kannattaa jakaa. Joko ihan läheisille ihmisille tai sitten hiukan kauempana olevalle. Puhuminen tai kirjoittaminen helpottaa oloa. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja netti ovat juuri sitä varten. Puheluihin, kirjeisiin ja chat-keskusteluihin vastaavat vaitiolovelvolliset, vapaaehtoiset aikuiset, joilla on aikaa kuunnella. Voit ottaa nimettömästi yhteyttä vuoden jokaisena päivänä missä tahansa asiassa. Meitä kiinnostaa, mitä sinulle kuuluu.

Chat ma-ke klo 17-20.

Nettiturvakoti  

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, ja täällä voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa. Erityisesti lapsia ja nuoria kannustamme tutustumaan virtuaaliturvakotiin, jonka eri kohteita klikkailemalla saat tietoa perheväkivallasta ja avun muodoista.

Nollalinja  

Nollalinja auttaa: Naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa. Kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan. Väkivaltaa kokeneiden läheisiä. Ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Nollalinjalle soittaminen on ilmaista. Kun soitat Nollalinjalle, saat keskustella tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi puhelinpäivystäjän kanssa. Päivystäjämme ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua vaikeassa tilanteessasi. Sinun ei tarvitse kertoa puhelimessa nimeäsi. Päivystäjä ei myöskään näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen. Puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuusi. Voit keskustella päivystäjiemme kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Non Fighting Generation ry (NFG)  

NFG tarjoaa kasvatuksellista keskusteluapua 13—17 -vuotiaille tytöille ja pojille väkivalta- ja seurusteluongelmissa. Toiminnan tarkoituksena on tukea nuoria kasvamaan vastuullisiksi ihmisiksi ja tarkoitukselliseen elämään. Painopisteenä toiminnassa on nuorten elämäntaitojen kehittyminen.

Katso toimipisteiden yhteystiedot verkkosivuilta.

Nuori nuorelle ystävävälitys  

Välittää pääkaupunkiseudulla nuoria (18-29-vuotiaita) ystäviä yksinäisille nuorille (15-29-vuotiaita).

Käyntiosoite

Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki
5. kerros

Suomen Punainen Risti - Helsingin ja Uudenmaan piiri, Salomonkatu 17 B, 5. krs, 00100 Helsinki

Puh. 0400 380 558
Sähköposti: stadi-nunu(at)redcross.fi
Skype: SPR.ystavavalitus
Päivystys: Ma klo 17.00 - 19.00

Nuorten Exit  

Tarjoamme tietoa ja tukea 13-29-vuotiaille nuorille seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin tilanteisiin valtakunnallisesti verkon välityksellä. Chat-päivystys keskiviikkoisin klo 16—18 tai voit ottaa yhteyttä lomakkeella verkossa.

Exitin chat-päivystys keskiviikkoisin klo 18—20.

Nuorten kriisipiste  

Nuorten Kriisipiste tarjoaa 12—29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän perheilleen lyhytkestoista keskusteluapua. Vi erbjuder även samtalsstöd på svenska.

Käyntiosoite

Albertinkatu 33
00180 Helsinki

Albertinkatu 33 00180 Helsinki

Nyyti ry  

Tarjoamme opiskelijoille Nettiryhmiä ja chatteja sekä verkkosivuillamme tietoa elämänhallinnasta ja henkisestä hyvinvoinnista.

Käyntiosoite

Töölönkatu 37 B
00260 Helsinki
käynti A-rapun kautta

Peli poikki  

Peli poikki on Peluurin netissä toimiva oma-apuopas peliongelman hoitoon. Hoito koostuu asiakkaan oman opiskelun, työmateriaalien, nettifoorumin, kotitehtävien ja terapeutin kanssa käytävien puhelinkeskustelujen yhdistelmästä. Hoidosta vastaavat Peluurin terapeutit.

Peliklinikka  

Peliklinikka on erikoistunut rahapeliongelmiin. Palvelemme pelaajia, heidän läheisiään ja ammattilaisia. Palvelut ovat maksuttomia ja helppoja käyttää.

Käyntiosoite

Kaisaniemenkatu 2 B
00100 Helsinki
3. krs.

Peluuri  

Peluuri auttaa kun pelaaminen on muodostunut ongelmaksi. Peluuri on valtakunnallinen ja maksuton palvelukokonaisuus pelaajille, heidän läheisilleen sekä työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa netissä ja puhelimitse.

Käyntiosoite

Kaisaniemenkatu 2 B
00100 Helsinki
3. krs.

Päihdeneuvonta  

Soita ilmaiseksi 24/7
 
Tarjoamme päihdeneuvontaa ja apua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä täysin ilmaiseksi ja nimettömästi. Palvelun tuottaa Helsingin Diakonissalaitos ja EHYT ry.

Soita ja kysy neuvoa päihdetyön ammattilaisilta.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen ry  

Keskusteluapua ja tietoa seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön kysymyksissä. Tietoa henkilökohtaisista tapaamisista ja ryhmistä.

Rikosuhripäivystyksen Nuorten nettipalvelu  

Oletko joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai todistajaksi?
RIKUn palvelut ovat sinulle, jos
 
- Olet rikoksen uhri tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi.
- Läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi.
- Olet todistajana rikosasiassa.
- Kaipaat kokemukseesi liittyen neuvoa.
- Haluat keskustella rikoskokemuksesta

Sekasin chat  

Keskustele mistä tahansa mielen päällä olevasta asiasta tai huolesta. Chat on avoinna ma-pe 7-24 ja la-su 15-24.

SELMA - oma-apuohjelma traumaattisiin kriiseihin  

SELMA on tarkoitettu vaikean elämäntapahtuman itsenäisen käsittelyn tueksi. SELMAan hakeuduttaessa järkyttävästä tapahtumasta täytyy olla kulunut vähintään 6 kuukautta. SELMA on oma-apuohjelma, joten osallistujan täytyy olla kiinnostunut käsittelemään kriisiä itsenäisesti ja kirjoittamalla.
SELMA koostuu kahdeksasta viikon välein avautuvasta istunnosta. Ohjelman aikana osallistulla on halutessaan tukena tuutori, joka tukee ohjelmassa etenemistä.

Sexpo-säätiö  

Sexpo-säätiö toimii seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaamme kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden aihepiireissä.

Käyntiosoite

Kinaporinkatu 2 E 41
00500 Helsinki

SPR Nuorten turvatalo / Helsinki  

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot antavat apua ja tukea nuorille ja heidän perheilleen erilaisissa elämän pulmatilanteissa. Nuorten turvataloon voit ottaa yhteyttä tai tulla käymään  ilman ajanvarausta, lähetettä tai maksusitoumusta. Palvelumme ovat maksuttomia.

Käyntiosoite

Uudenmaankatu 32 A
00120 Helsinki

Puhelimitse olemme auki ympäri vuorokauden (poislukien la ja su klo 10—17).

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus (ent. transtukipiste)  

Neuvontaa, asiakasvastaanottoa ja vertaistukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Käyntiosoite

Pasilanraitio 5
00240 Helsinki
2. krs.

Toimistolla ei ole päivystysaikaa, vaan käynnistä kannattaa sopia etukäteen, jotta oikea henkilö olisi paikalla. Aukioloaikana voi tutustua kirjastoon, infopisteeseen ja käyttää pukeutumistilaa.

Suomen Mielenterveysseura  

Suomen Mielenterveysseura on kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. Seura edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla.

Käyntiosoite

Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

Surunauha ry  

Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille.
 
- Surunauhan vertaistukipuhelin antaa mahdollisuuden jutella
saman kokeneen vertaisen kanssa.
- Vertaistukiryhmiä

Surunauhan vertaistukipuhelin toimii ajanvarauksella. Kaikki puhelut ovat ehdottoman luottamuksellisia. Puhelinpalvelusta vastaavat koulutetut vapaaehtoiset vertaiset.

Käyntiosoite

Toinen linja 3
00530 Helsinki

Syömishäiriöliitto SYLI ry  

Syömishäiriöliitto-SYLI ry edustaa syö­mis­häiriöön sairastuneita ja heidän läheisiään. Liiton tarkoituksena on edistää edustamiensa ryhmien hyvinvointia vaikuttamalla syömishäiriöiden tunnettuuteen sekä hoidon ja kuntoutuksen kehittymiseen.

Käyntiosoite

Yliopistonkatu 24 B 27
20100 Turku

Traumaterapiakeskus  

Traumaterapiakeskus on traumapsykologian asiantuntijakeskus, joka tarjoaa tietoja, neuvontaa, koulutusta, konsultaatiota ja hoitoa traumasta tai traumaattisesta surusta kärsiville henkilöille, perheille, ryhmille ja yhteisöille. Traumaterapiakeskuksella on toimipisteet sekä Oulussa että Helsingissä. Palvelut ovat maksullisia.
Katso toimipisteiden yhteystiedot verkkosivuilta.

Tukinet-kriisikeskus netissä  

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Tukinetissä voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin, tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

Valtakunnallinen kriisipuhelin 01019 5202  

Oletko sinä tai onko läheisesi kokenut järkyttävän tapahtuman tai vaikean elämäntilanteen? Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville.

Kriisipuhelin pyrkii helpottamaan kriisissä olevan henkistä hätää puhumisen ja keskustelun kautta. Päivystäjän tuella voit pohtia keinoja tilanteen helpottamiseksi ja miettiä tarvitsetko Kriisipuhelimen lisäksi muuta apua.

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt.

VAMOS palvelukokonaisuus  

VAMOS on 16—29-vuotiaille helsinkiläisille ja espoolaisille nuorille suunnattu palvelukokonaisuus. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa nuoren omia voimavaroja ja vahvuuksia sekä tukea nuorta kiinnittymään yksilöllisesti arvioituun ja suunniteltuun jatkopolkuun. Päätavoitteena on löytää nuorelle tie koulutukseen tai työelämään.
 
Palvelut: etsivä nuorisotyö, nuorten toimintakeskus, starttivalmennus, valmentava koulutus, urapalvelut.

Katso tarkemmat Helsingin ja Espoon toimipisteiden yhteystiedot verkkosivuilta!

Vanhempainnetti  

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton perheille ja vanhemmille suunnattu sivusto, joka tarjoaa mm. paljon tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, tukivinkkejä, keskustelut, blogin sekä kirjepalvelun. 

Varjomaailma  

Varjomaailma on paikka niille, joilla on huoli vanhempien juomisesta tai muusta päihteidenkäytöstä. Voit kertoa oman tarinasi tai lukea, mitä muut ovat kirjoittaneet. Sivuilta löydät tietoa siitä, mistä voit hakea apua, jos kotona on vaikeaa. Varjomaailman ydintoimintana ovat nettiryhmät, joita ohjaavat ammattitaitoiset aikuiset.

Verve  

Verven palvelut sopivat 16-30-vuotiaalle nuorelle, jolla ammatilliset opinnot ovat keskeytyneet tai opiskelupaikkaa ei ole löytynyt, tai jonka ammatinvalintaa vaikeuttaa terveydellinen haitta, on masennus, ahdistus tai muita mielenterveydellisiä ongelmia ja tarve kokeilla mikä ammatti sopii parhaiten.

Pojille suunnattu palvelu

Poikien puhelin  

Miten menee? Mikä painaa? Kaipaatko kuuntelijaa, juttuseuraa tai vastauksia kysymyksiisi? Jos ajatukset kiertävät kehää, etkä tiedä kenelle puhuisit, soita meille. Puhelimeen vastaa varmasti luotettava aikuinen. Oli asiasi sitten pieni tai suuri, meille voit puhua siitä. Pyrimme auttamaan kaikissa poikien ja nuorten miesten arjen pulmissa.

Poikien Talo / Helsinki  

Poikien Talo on turvallinen tila sinulle, 10—28 -vuotias poika ja nuori mies. Voit tulla juttelemaan meille ihan mistä tahansa asiasta, joka mietityttää sinua.
Poikien Talossa sinua kuunnellaan ja voit pohtia omaan elämääsi liittyviä asioita yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Kaikki työntekijämme ovat miehiä ja meillä on vaitiolovelvollisuus.

Käyntiosoite

Hämeentie 13 A
00530 Helsinki
3.krs

Avoinna ma-pe 9-16.

Tytöille suunnattu palvelu

Naisten linja  

Naisten Linja on valtakunnallinen ja maksuton neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linjalla kuunnellaan, ymmärretään, tuetaan, annetaan tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä sekä ohjataan tarvittaessa muiden palvelujen piiriin. Ennen kaikkea Naisten Linja tarjoaa väkivallan kohteena oleville naisille turvallisen ja anonyymin tilan puhua kokemastaan väkivallasta.

Tyttöjen talo  

Tyttöjen talo tarjoaa 10—28 tytöille ja nuorille naisille vapaa-ajan toimintaa sekä tukea ja apua vaikeuksiin. Tyttöjen talolla on mahdollista viettää aikaa paikanpäällä, osallistua erilaisiin ryhmiin tai tutustua talon aikuisten sekä muiden tyttöjen kanssa. Myös kahdenkeskiset keskustelut aikuisen naistyöntekijän kanssa mieltä askarruttavista asioista ovat mahdollisia. 

Käyntiosoite

Hämeentie 13 A
00530 Helsinki
4. kerros

Voimavarakeskus Monika  

Voimavarakeskus Monika on matalan kynnyksen palvelupiste, joka tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja kriisiapua väkivaltaa kokeneille tai sen uhan alla eläville maahanmuuttajataustaisille naisille, tytöille ja lapsille.

Seurakunnan palvelut

Erityisnuorisotyön keskus Snellu  

Snellu tukee, neuvoo ja auttaa:
-arjen asioissa
-itsenäistymiseen liittyvissä kysymyksissä
-päihdeasioissa
-ihmissuhdeasioissa
-seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvissä asioissa
-hengellisissä kysymyksissä
-kriiseistä selviytymisessä
-vankeuteen liittyvissä kysymyksissä

Käyntiosoite

Toinen linja 8
00530 Helsinki

Kirkon keskusteluapu  

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Keskusteluapua voit saada puhelimitse, chatissa tai kirjottamalla työntekijälle.

Oppilaitospappi / Stadin ammattiopisto  

Voit ottaa yhteyttä oppilaitospappiin esimerkiksi silloin, kun kaipaat kuuntelijaa ja keskusteluapua, kun haluat jakaa elämän iloja ja suruja tai pohtia elämän perimmäisiä kysymyksiä.

Yhteystiedot löytyvät oheisesta verkko-osoitteesta.

Muita palveluita

Etsivä nuorisotyö - SVEPS  

Svepsin etsivä toiminta on tarkoitettu nuorille, joilla ei ole opintopaikkaa, jotka ovat keskeyttäneet opintonsa tai jotka ovat työttömiä. Toiminnan tavoite on kehittää joustavaa ja jatkuvaa toimintaa, joka hyödyttää nuorta.
 
Toiminta kohdistuu niihin alle 29-vuotiaisiin nuoriin, joilla ei ole opinto- tai työpaikkaa, tai jotka tarvitsevat apua yhteyksissään viranomaisiin.
 
Tarjoamme palvelua myös ruotsiksi.

Käyntiosoite

Yrjönkatu 18
00120 Helsinki

Hyvinvoinnin palveluopas - Helsinki  

Sivusto sisältää tietoa Helsingin lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Luotsi / Helsinki  

Luotsi tarjoaa monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa.
Luotsissa teet yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa sinulle sopivan suunnitelman toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja omista tavoitteistasi.
Luotsin ohjaajat ovat yhteydessä huoltajiisi. Heidän kanssaan voidaan keskustella elämääsi ja Luotsiin liittyvistä asioista.
Luotsin ohjaajat tekevät yhteistyötä oppilashuoltohenkilöstön ja opettajien kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.
Luotsin toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Mukaan Luotsiin pääsee ottamalla yhteyttä oman alueen Luotsin työntekijöihin, jotka löytyvät verkkosivuilta.

Masennuksen omahoito-ohjelma  

Masennuksen omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta, ja työkaluja siitä selviytymiseen. Käyttäjä voi käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat hyödyllisiltä. Ohjelmaa voi käyttää itsenäisesti, tai hyödyntää sitä jo olemassa olevan tuen/hoidon tukena. Ohjelmaa voi käyttää vaikka ei olisikaan masennuksen diagnoosia.

Nuorten Ohjaamo Helsinki  

Ohjaamo Helsinki tarjoaa 15-29 -vuotiaille nuorille henkilökohtaista neuvontaa ja tukea työhön, koulutukseen, asumiseen, toimeentuloon ja vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä. Palvelupisteeseen voi tulla omasta päätöksestä, yksin tai kaverin kanssa ja minkä tahansa asian kanssa.

Työntekijät ovat tavattavissa kasvokkain, verkossa tai puhelimitse. Ohjaamo tarjoaa monta palvelua yhdestä paikasta ja nuori voi saada esimerkiksi opinto-ohjausta, TE-toimiston palveluja, terveydenhoitajan tapaamista tai jotain muuta tarvitsemaansa tukea.

Käyntiosoite

Fredrikinkatu 48
00100 Helsinki
Sisäänkäynti katutasosta

Toisen asteen yhteys  

Toisen asteen yhteys - sivusto on tarkoitettu Helsingin kaupungin lukioiden ja Stadinammattiopiston opiskelijoille ja heidän huoltajilleen sekä henkilöstölle. Sivuston sisällöstä vastaavat oppilaitosten kuraattorit, psykologit ja erityisopettajat. Palvelusta saat tukea opiskeluusi ja hyvinvointiisi liittyviin asioihin. 

Toivo - Kriisistä selviytymisen oma-apuohjelma nuorille  

Ohjelma koostuu yhdeksästä mielenterveyttä ja selviytymistä edistävästä osiosta, joihin liittyy tiedon lisäksi harjoituksia, äänitteitä ja videoita. Nämä osiot muodostavat yhdessä selviytymismatkan. Ohjelma sopii myös tueksi lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sekä vanhemmille.

Terveydenhoitajat

Kouluterveydenhuolto / Helsinki  

Kouluterveydenhuollon perustehtävänä on tukea jokaisen koululaisen mahdollisimman tervettä kasvua ja kehitystä sekä vahvistaa oppimisen ja terveen aikuisuuden edellytyksiä.

Katso koulujen ja terveydenhoitajien osoitteet ja yhteystiedot verkkosivuilta.

Kuraattorit ja psykologit

Koulukuraattorit / Helsinki  

Koulukuraattori auttaa ja tukee oppilaita ja heidän perheitään sosiaalityön keinoin. Koulukuraattorilta saa apua, kun lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä, kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu koulunkäyntiin vaikuttavia muutoksia.
Vanhemmat voivat keskustella koulukuraattorin kanssa myös perheeseen liittyvistä asioista.

Koulukuraattorien osoite ja yhteystiedot löytyvät jokaisen koulun kotisivuilta.

Koulupsykologit / Helsinki  

Koulupsykologi auttaa oppilasta oppimisvaikeuksissa, tarkkaavaisuuden ja työskentelyn pulmissa, tunne-elämän kehityksen solmukohdissa, omassa tai perheen kriisissä, vuorovaikutusongelmissa tai kun on tarvetta opetusjärjestelyille.

Koulupsykologien osoite ja yhteystiedot löytyvät jokaisen koulun kotisivuilta.

Psykologit ja kuraattorit / Stadin ammattiopisto  

Mielenterveyden ongelmiin saa ja kannattaa hakea apua! Voit aina olla yhteydessä oppilaitoksesi psykologiin ja/tai kuraattoriin, alla olevasta linkistä aukeaa yhteystiedot.

Yhteystiedot löytyvät oheisesta verkko-osoitteesta.

Terveysasemien palvelut

Terveysasemat / Helsinki  

Terveysasemat tarjoavat helsinkiläisille perusterveydenhuollon palveluja. Ne ovat kaupunkilaisten ensisijaisia hoitopaikkoja, ja niiltä potilas voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.
Katso osoitteet ja yhteystiedot verkkosivuilta.

Sosiaalityön palvelut

Lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki / Helsinki  

Lastensuojelutarpeen arvioinnissa otetaan vastaan uusien asiakkaitten lastensuojeluilmoitukset ja tehdään lastensuojelutarpeen selvitykset.

Katso osoitteet oheisesta linkistä.

Lastensuojeluilmoitukset oman asuinalueen toimipisteeseen tai virka-ajan jälkeen puh. 0206 96006.

Nuorten palvelujen sosiaalityö / Helsinki  

Nuorten sosiaalityö palvelee 16-29 -vuotiaita helsinkiläisiä nuoria ja aikuisia alueellisissa nuorten sosiaalityön tiimeissä.

Kun elämäntilanne vaatii yksilöllistä palvelutarpeen arviointia ja suunnitelmallista työskentelyä, voi varata ajan sosiaalityöntekijältä. Sosiaalityöntekijän kanssa voi pohtia elämäntilannetta ja tulevaisuutta, etsiä uusia näkökulmia ja ratkaisuvaihtoehtoja eri elämänalueiden muutosta vaativiin asioihin kuten esimerkiksi asuminen, koulutus, työ/työttömyys, terveys ja sosiaaliset suhteet.

Perheneuvola / Helsinki  

Perheneuvola palvelee helsinkiläisiä 0—17-vuotiaita lapsia ja nuoria perheineen. Perheneuvolasta saa apua lapsen tai nuoren kehitykseen ja kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä, pulmallisissa perhetilanteissa sekä lasta tai perhettä kohdanneissa kriiseissä.
Katso osoitteet ja yhteystiedot verkkosivuilta.

Yksityiset palvelut

Hippo Nekku, Keravan aluekeskus  

Nekussa tehdään lasten, nuorten ja nuorten aikuisten neuropsykologista yksilö-, pari- ja ryhmäkuntoutusta ja neuropsykologisia tutkimuksia. Lisäksi tarjoamme psykologisia tutkimus-, ohjanta- ja neuvontapalveluja.

Käyntiosoite

Kultasepänkatu 5
04250 Kerava
A 13

NeuroMental, Neuropsykologinen kuntoutus- ja lääkärikeskus  

NeuroMental on moniammatillinen neuropsykiatrinen kuntoutus- ja lääkärikeskus. Tarjoamme neurologian, psykiatrian ja neuropsykiatrian erityisosaamista lapsille, nuorille ja aikuisille. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Palveluihin ei tarvita lähetettä.

Käyntiosoite

Patotie 2
01600 Vantaa

Orton, ent. HYKSin yksityissairaala  

Psykiatria, psyko­logia, neurop­sy­ko­logia ja muut mielen­ter­veys­pal­velut

Tarjoamme katta­vasti kokeneiden psykiatrian ja psyko­logian alan ammat­ti­laisten tutkimus-, hoito- ja kuntou­tus­pal­ve­luita. Vastaa­no­tolle ja tutki­muksiin voi tulla lääkärin lähet­teellä tai suoraan varaa­malla ajan asiakas­pal­ve­lus­tamme.

Mikäli asut kauempana Suomessa tai ulkomailla, voit hakeutua vastaa­no­tol­lemme helposti video­vä­lit­teisenä etävas­taan­ottona. Lisätietoja saat nettisivustolta.

Psykoterapeuttihaku (KELA)  

KELAn tarjoama kuntoutuksen palveluntuottajien haku (Yli 16-vuotiaiden psykoterapiat).

Syömishäiriökeskus  

Syömishäiriökeskus tarjoaa monipuolisia palveluitaan
- kaikille omasta tai läheisensä syömisestä huolestuneille henkilöille
- kaikenikäisille syömishäiriöistä tai painonhallintaongelmista kärsiville henkilöille ja heidän läheisilleen
- työssään syömishäiriöistä kärsiviä kohtaaville ammattilaisille
- ahdistushäiriöistä, masennuksesta ja pakko-oireista kärsiville

Käyntiosoite

Malmin kauppatie 26
00700 Helsinki

Ungdomsmottagningen/ Folkhälsän  

Oro, ångest, nedstämdhet, bekymmer – smått eller stort – vi finns här för dig! Du kan komma ensam och tillsammans med dina föräldrar. Förälder kan också kontakta oss på grund av oro kring sitt barn.

Du behöver ingen remiss för att komma till oss.

Käyntiosoite

Paasikivigatan 1
00250 Helsingfors

Nuorisopolit ja sairaalahoito

Helsingin tutkimus-, arviointi- ja kriisipoliklinikka (TAK)   (Lääkärin lähetteellä)

Tutkimus- ja arviointijaksoa varten tarvitaan lääkärin lähete. Tutkimusjakso alkaa kolmen viikon sisällä lähetteen saapumisesta. Hoitosuositus annetaan kuuden viikon sisällä. Tutkimusjakson aikana selvitetään nuorisopsykiatrisen erikoissairaanhoidon tai muun mahdollisen hoidon tarve. Arvio tehdään yhteistyössä vanhempien / huoltajan ja muiden yhteistyötahojen kanssa.
 
Kriisihoito on kiireellinen hoitointerventio lääkärin lähetteellä. TAK-poliklinikan kriisihoitoon voidaan ohjata mm. akuutisti itsetuhoiset, epäillyt psykoottiset/ensipsykoosit ja rikoksen uhrit

Poleilla toimii HYKS-Varhaintyöryhmä.

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
3. krs

HYKS, Nuorisopsykiatrian kuntoutusyksikkö, tehostettu kuntoutus   (Lääkärin lähetteellä)

Tehostettu kuntoutusjakso on tarkoitettu 13-17-vuotiaille helsinkiläisille nuorille, joiden toimintakyky on merkittävästi ja pitkäaikaisesti laskenut. Jakson kesto voi olla viikosta kolmeen kuukauteen. Kuntoutusjaksolle tullaan lääkärin lähetteellä ja hoitovastuu säilyy kuntoutusjakson ajan nuoren omalla poliklinikalla. Kuntoutus tapahtuu joustavasti nuoren lähiympäristössä.

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
-1. kerros

Kuntoutusyksikkö / HYKS Nuorisopsykiatria   (Lääkärin lähetteellä)

Kuntoutusyksikköön ohjataan HYKS Nuorisopsykiatrian muista yksiköistä, kuntoutustarpeen arvion perusteella.
-Kuntoutuspoliklinikan toiminta on suunnattu nuorille, joilla on psykoottinen oireisto ja/tai neuropsykiatrinen häiriö (mm. ADHD, Aspergerin oireyhtymä, Touretten oireyhtymä, muut autisminkirjon häiriöt) ja niihin liittyen toimintakyky on laskenut.

-Kuntoutuspoliklinikan intensiivikuntoutuksen työryhmän toiminta on tarkoitettu kaikille nuorisopsykiatrisessa hoidossa oleville nuorille, joiden toimintakyky on laskenut (diagnoosista riippumatta). Intensiivikuntoutukseen voidaan ohjata ne nuoret, joiden arvioidaan hyötyvän intensiivisestä kuntoutuksesta omassa elinympäristössään.

-Kuntoutusyksikön neuropsykiatrinen työryhmä vastaa autisminkirjohäiriöiden diagnosoinnista sekä tutkii ja tarjoaa konsultaatiota koko HUS-alueelle

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
3. kerros

Nuorisoasema / Helsinki  

Hoitoon voi hakeutua tulemalla päivystykseen tai ottamalla yhteyttä neuvontanumeroon. Toisesta hoitopaikasta siirryttäessä hoito aloitetaan yhteisneuvottelulla ja lähete on toivottava.

Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveyden häiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen.
Apua voi hakea myös liialliseen ajankäyttöön netissä.
Nuorisoaseman palvelut on tarkoitettu myös nuorten vanhemmille ja yhteistyökumppaneille.

Päivystys ma-ke klo 13.30-15.30 ja to-pe klo 8.30-10.30

Neuvonta ma-pe klo 8.30-16 puh. 040 688 3377

Käyntiosoite

Siltasaarenkatu 4
00530 Helsinki
6. kerros

Nuorisopsykiatrian akuuttiosastot   (Lääkärin lähetteellä)

Osastojen perustehtävänä on tutkia ja hoitaa nuorten akuutteja mielenterveydenhäiriöitä. Osasto on päivystyksellisesti ja ympärivuorokautisesti toimiva. 9-12 vuodepaikkaiset, suljetut osastot ovat tarkoitettu 13—17-vuotiaille nuorille, jonne saavutaan lääkärin arvion perusteella, tavallisimmin päivystyksen kautta.

Käyntiosoite

Välskärinkatu 8
00260 Helsinki

Nuorisopsykiatrian ruotsinkielinen poliklinikka   (Lääkärin lähetteellä)

Nuorisopsykiatrian ruotsinkielinen poliklinikka palvelee nuorisopsykiatriseen hoitoon hakeutuvia 13—17 -vuotiaita ruotsinkielisiä HYKS-alueen nuoria ja heidän perheitään. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on nuoren kasvun ja kehityksen tukeminen.

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
3. krs

Nuorisopsykiatriset tutkimus- ja hoito-osastot   (Lääkärin lähetteellä)

Osastot ovat 9-paikkaisia 13-17 -vuotiaiden nuorten psykiatrisia tutkimus- ja hoito-osastoja.

Käyntiosoite

Välskärinkatu 10 B
00260 Helsinki
HYKS Psykiatriakeskus, 4. kerros

HYKS Psykiatriakeskus
Välskärinkatu 10 B, 4. krs, 00260 Helsinki

Toimisto 09 471 63602

Nuorten päihdepsykiatrian poliklinikka   (Lääkärin lähetteellä)

Nuorten päihdepsykiatrian poliklinikka tarjoaa tutkimusta ja avohoitoa 13—17-vuotiaille helsinkiläisille nuorille sekä puhelinkonsultaatiota koko HUS-alueen nuoria hoitaville työntekijöille. Poliklinikalla hoidetaan nuoria, joilla on todettu selkeästi haittoja aiheuttavaa päihteiden käyttöä sekä nuorisopsykiatrista arviointia, tutkimusta tai hoitoa edellyttävä mielenterveysongelma. Tutkimukseen ja hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä TAK-poliklinikan kautta.

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
2. kerros, käynti katutasosta Rautatieläisenkadun puolelta

Pasilan nuorisopsykiatrian poliklinikka   (Lääkärin lähetteellä)

Pasilan nuorisopsykiatrian poliklinikalla hoidetaan 13—17-vuotiaita helsinkiläisiä nuoria, joiden on arvioitu tarvitsevan erikoissairaanhoitoa psyykkisiin ongelmiinsa. Toiminta on luottamuksellista yhteistyötä nuoren, perheen ja verkoston kanssa. Hoito perustuu yhdessä tehtyyn hoitosuunnitelmaan ja sen säännölliseen arviointiin. Hoidon päättyminen ja tarvittava jatkohoito sovitaan yhdessä.

Käyntiosoite

Ratapihantie 11
00520 Helsinki
3. kerros

Syömishäiriöklinikka (HUS)   (Lääkärin lähetteellä)

Syömishäiriöklinikka on yli 13-vuotiaita nuoria sekä aikuisia palveleva syömishäiriöpotilaiden erityishoidon yksikkö, joka tuottaa palveluita HUS-alueen väestölle ja maksusitoumuksella alueen ulkopuolella asuville.

Käyntiosoite

Lastenlinnantie 2a
00029 Helsinki

Heti apua (akuutti)

Helsingin kriisipäivystys  

Helsingin kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen/sairastuminen, tulipalo.

Helsingin sosiaalipäivystys  

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Työtehtävissä korostuu lastensuojelun akuuttisosiaalityö.

Hätänumero 112  

Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Voit soittaa hätänumeroon 112 maksutta mistä tahansa puhelimesta ilman suuntanumeroa. Hätänumeroon 112 voi soittaa myös ulkomaisesta matkapuhelinliittymästä.

Päivystys / Helsinki  

Helsingin kaupungin päivystyspisteet Yli 16-vuotiaat nuoret ja aikuiset •Haartmanin päivystyspoliklinikka •Malmin päivystyspoliklinikka Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret •Lasten ja nuorten sairaala Ympärivuorokautisen puhelimitse annettavan terveysneuvonnan numero helsinkiläisille on 09 3101 0023.

Avoinna ympäri vuorokauden.

Terveyskeskuspäivystys / Helsinki  

Äkillisesti sairastuneen helsinkiläisen ensisijainen hoitopaikka on oma terveysasema, ma - pe klo 8 - 16. Oman terveysaseman ollessa kiinni avun kiireellisissä sairaustapauksissa saa terveyskeskuspäivystyksestä tai sairaaloiden poliklinikkapäivystyksestä.

Yhteystiedot alla.

Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret: HYKS Lasten ja nuorten sairaala, terveyskeskuspäivystys Stenbäckinkatu 11 ma - pe klo 16 - 22, la - su 8 - 22, puh. (09) 4711.   Öisin klo 22 - 8 päivystää HYKS, Lasten ja nuorten sairaalan päivystyspoliklinikka Stenbäckinkatu 11, puh. (09) 10023 tai (09) 4711.

Terveysneuvonta Helsinki  

Terveysneuvontaa ympäri vuorokauden, puh. 09 310 10023

Hakuehdoilla ei löytynyt palveluita

 
​​​