AUDIT-kysely (Alcohol Use Disorders Identification Test) on maailman terveysjärjestön kehittämä testi, joka soveltuu liiallisen alkoholin käytön seulontaan. Tavoitteena on löytää alkoholin riskikäyttäjät mahdollisimman varhain sekä motivoida heitä pohtimaan ja vähentämään alkoholin käyttöä tai vaikeimpien alkoholiongelmien ollessa kyseessä ohjata asianmukaisen hoidon piiriin.

AUDIT-kyselyssä on kymmenen kohtaa. Jokaisessa kysymyksessä on 3-5 eri vastaus vaihtoehtoa. Valitse jokaisesta kysymyksestä tilanteeseesi sopivin vaihto klikkaamalla kysymyksen edessä olevaa palloa.

Täytettyäsi kyselyn kaikki kohdat paina sivun alareunassa olevaa ”Laske tulos” nappia.  Tämän jälkeen näet kyselyn pistemäärän ja arvion alkoholin käyttösi tasosta.

* Tässä kyselyssä antamiesi vastauksien perusteella sinua ei voida tunnistaa vastaajaksi millään tavalla. Huomioithan kuitenkin, että tallennamme saamasi kokonaispisteet tilastointia ja mahdollista tutkimustyötä varten.

Lisää tietoa kyselystä

1. Kuinka usein juot olutta, viiniä tai muita alkoholijuomia?
2. Kuinka monta annosta alkoholia olet yleensä ottanut niinä päivinä, jolloin käytät alkoholia? Yksi annos (= 12 g) on pullo keskiolutta tai siideriä; lasi mietoa viiniä; pieni lasi väkevää viiniä; ravintola-annos väkeviä.
3. Kuinka usein olet juonut kerralla kuusi tai useampia annoksia?
4. Kuinka usein viime vuoden aikana sinulle kävi niin, että et pystynyt lopettamaan alkoholinkäyttöä, kun aloit ottaa?
5. Kuinka usein viime vuoden aikana et ole juomisesi vuoksi saanut tehtyä jotain, mikä tavallisesti kuuluu tehtäviisi?
6. Kuinka usein viime vuoden aikana runsaan juomisen jälkeen tarvitsit aamulla muuta alkoholia päästäksesi paremmin liikkeelle?
7. Kuinka usein viime vuoden aikana tunsit syyllisyyttä tai katumusta juomisesta?
8. Kuinka usein viime vuoden aikana sinulle kävi niin, että et juomisen vuoksi pystynyt muistamaan edellisen illan tapahtumia?
9. Oletko itse tai onko joku muu satuttanut tai loukannut itseään sinun alkoholinkäytön seurauksena?


10. Onko joku läheisesi tai ystäväsi, lääkäri tai joku muu ollut huolissaan alkoholinkäytöstäsi tai ehdottanut että vähentäisit juomista?


Et ole vielä vastannut kaikkiin kysymyksiin