Milli virtuaaliapuri

​​

​​​​​​​​​​​Tekoälyyn perustuva kehitteillä oleva virtuaaliapuri Milli kannustaa ja kertoo nuorelle, mistä hänen kannattaa hakea apua ahdistukseen tai masennukseen. Apurin kanssa pääsee myös arvioimaan oireidensa vakavuutta.

Kun Milliksi nimetylle virtuaaliapurille kirjoittaa viestin ja kuvaa lyhyesti tilannettaan, se tarjoaa luotettavat vinkit avun piiriin. Milli on HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan psy​kiatrian Nuorten Mielenterveystalon kaikille avoin ja ilmainen palvelu. Milliin voi tutustua aloitussivun alareunasta.

Pilottikäytössä oleva Milli toimii kuin chat, mutta perustuu tekoälyyn ja automatiikkaan. Käyttäjän vastausten perusteella, se voi ohjata päivystäviin puhelimiin tai chatteihin, joissa nuori pääsee juttelemaan oikean ihmisen kanssa tai kehottaa hakeutumaan kouluterveydenhoitajalle tai päivystykseen. Milli suosittelee myös verkossa tehtäviä omahoito-ohjelmia, joista voi saada helpotusta oloonsa jo kotona.

Pelkän tiedon jakamisen sijaan Milli pyrkii oikeaa keskustelua muistuttavaan käyttäjäkokemukseen.

"Keskustelumainen tilanne tuntuu intiimimmältä kuin pelkkä lukeminen", kuvaa pilotista saatu käyttäjäpalaute.

Milli on pilottikäytössä vuoden 2019 loppuun saakka. Saatujen palautteiden perusteella jatketaan palvelun sertifikointia lääkinnälliseksi laitteeksi katsottavaksi ohjelmistoksi.​

 

Virtuaaliapuri Millin tietosuojalomake​​.


Nuorten mielenterveystalo on osa Mielenterveystalo.fi-nettipalvelua