​Nuorisopsykiatriseen erikoissairaanhoitoon nuori ohjataan tapauksissa jolloin nuoren oireilu on vakavaa ja perustasolla (esim. kouluterveydenhuolto) ei voida riittävästi nuorta auttaa. Lähetteen nuorisopsykiatriseen arvioon voi tehdä vain joillakin alueilla vain lääkäri (esim. terveyskeskuslääkäri, tai yksityislääkäri).

Poikkeuksena tästä mm. yksiköt jotka sijoittuvat perustason ja erikoissairaanhoidon välimaastoon, sekä eräät sairaanhoitoalueet. Näihin lähetteen voi tehdä kuka tahansa nuoren kanssa yhteistyötä tehnyt alan ammattihenkilö kuten koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, koulupsykologi, tai sosiaalityöntekijä. Myös sairaalapäivystyksen kautta nuori voidaan ohjata nuorisopsykiatriseen arvioon tai hoitoon.

Nuorisopsykiatrian alaisuuteen kuuluvat: tutkimus- ja arvioyksiköt, hoitopoliklinikat ja erilaiset sairaalaosastot. Lisäksi erikoissairaanhoito järjestää konsultaatiopalveluita. 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tiedot tulossa… 

​HUS/Hyks-sairaanhoitoalue

Läheteohje​​​

HUS/Hyvinkään sairaanhoitoalue

Läheteohje

HUS/Lohjan sairaanhoitoalue

Lähete​​ohje​

Kaikki Lohjan sairaanhoitoalueen nuorisopsykiatriaan tulevat lähetteet tulee toimittaa osoitteeseen: Laurinkatu 48 A, 3. krs, 08100 Lohja.

Lähetteen voi tehdä nuorten parissa toimiva ammattihenkilö kuten kouluterveydenhoitaja tai sosiaalityöntekijä.

HUS/Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue

Läheteohje​

HUS/Porvoon sairaanhoitoalue

Tiedot tulossa...

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Erikoissairaanhoito edellyttää lääkärin lähetettä. Sähköinen lähete tai nuorisopsykiatrian poliklinikalle Talaskuja 3, 13100 Hämeenlinna. Osastolle lähetteet osoitteella os. P6, KHKS,13530 Hämeenlinna. Päivystyksellisestä osastolähetteestä soitto nuorisopsykiatri-an osaston P6 lääkärille.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tiedot tulossa…

Lapin sairaanhoitopiiri

Tiedot tulossa... 

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Läheteohje​  

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tiedot tulossa...

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä

Tiedot tulossa…

Vaasan sairaanhoitopiiri

Läheteohje​