Psykporten för vuxna

Psykporten för vuxna är en webbtjänst som tillhandahålls av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS). Syftet med tjänsten är att erbjuda information åt såväl regionens invånare som åt vårdpersonal. I webbtjänsten hittar du uppdaterad och tillförlitlig information om mentala problem och missbrukarproblem. Här finns också information om regionala och nationella mentalvårds- och missbrukartjänster. Webbplatsen är främst avsedd för myndiga personer med avsikt att söka vård, men den innehåller även relevant information för diagnostiserade mentalvårdspatienter som redan får vård.
 
Psykporten är en tjänst som ständigt kompletteras. Här kan kommuner, församlingar och föreningar tipsa om sina egna mentalvårdstjänster.


Psykporten för unga

Psykporten för unga är en webbtjänst som tillhandahålls av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS). 
Syftet med tjänsten är att erbjuda information åt såväl ungdomar som åt vårdpersonal och övriga vuxna i regionen. I webbtjänsten hittar du uppdaterad och tillförlitlig information om mentala problem och missbrukarproblem hos ungdomar. Symptomnavigatorn är en central funktion i Mielenterveystalo för ungdomar. Med hjälp av symptomnavigatorn kan ungdomar få rekommendationer om vårdtjänster eller vårdplatser enligt svårighetsgraden av det valda symptomet eller problemet.
 
Psykporten för unga är en tjänst som ständigt kompletteras. Här kan kommuner, församlingar och föreningar tipsa om sina egna mentalvårdstjänster.


Nätterapier

Nätterapierna i Psykporten är nätbaserade terapiprogram utvecklade av HNS. Du kan göra programmen var som helst och när som helst förutsatt att du är uppkopplad till internet. Liknande program har varit föremål för omfattande utveckling och undersökning världen över.
 
Varje nätterapi utvecklad av HNS är designad för att erbjuda vård för en specifik psykiatrisk störning. I nätterapin jobbar du med en del åt gången. Med hjälp av nätterapierna lär du dig att hantera störningen med hjälp av olika övningar och hemuppgifter. Nätterapierna erbjuder också riklig information om den aktuella störningen och vad som upprätthåller störningen. I bakgrunden följer en erfaren nätterapeut de framsteg som du gör i terapin. Nätterapeuten svarar också på dina frågor och uppmuntrar dig att fortsätta. Nätterapier för depression och panikstörning kommer att vara de första tillgängliga nätterapierna. För att använda nätterapierna behöver du en remiss av en läkare, som också ställer en diagnos.​​​​​