Tietoa palvelusta » Pages » default

Tietoa palveluista

Mielenterveystalo.fi​ (aikuiset)

Mielenterveystalo.fi/aikuiset on HUSin tuottama verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa niin kansalaisille kuin terveysalan työntekijöille. Verkkopalvelusta löytyy luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveys- ja päihdepalveluista. Verkkopalvelu avattiin vuonna 2009 nimellä KelNet Mielenterveystalo.

Mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveyspalvelujaan. Paikka- ja palveluhakua ylläpidetään koko Suomen kattavan aluekoordinaattoritoiminnan voimin.

Mielenterveystalon ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa HUSin​ IT-psykiatrian ja psykososiaalisten hoitojen linja yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien ja kuntayhtymien kanssa.

Käy tutustumassa

 Nuortenmielenterveystalo.fi

Nuortenmielenterveystalo.fi on HUSin tuottama nettipalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota nuorten mielenterveyteen liittyvää tietoa niin alueen nuorille kuin terveysalan työntekijöille ja muille aikuisille. Nettipalvelusta löytyy luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmista. Nuorten mielenterveystalon keskeisenä toimintona on hakunavigaattori jonka avulla nuorelle suositellaan valitun oireen tai ongelman vakavuusasteen mukaan sopivia palvelu- tai hoitopaikkoja.

Nuorten mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon mm. kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveys- ja tukipalvelujaan.

Käy tutustumassa

 

Lastenmielenterveystalo.fi

Lasten mielenterveystalo.fi on HUSin tuottama nettipalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota lasten mielenterveyteen liittyvää tietoa niin lapsille, vanhemmille ja lasten parissa toimiville ammattihenkilöille. Lasten mielenterveystalon keskeisenä toimintona on Huolinavigaattori jonka avulla lapselle suositellaan valitun oireen tai ongelman vakavuusasteen mukaan sopivia palvelu- tai hoitopaikkoja.

Lasten mielenterveystalo on täydentyvä palvelu, johon mm. kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa omia mielenterveys- ja tukipalvelujaan.

Käy tutustumassa


Nettiterapiat

Nettiterapiat ovat terapeutin tukemaa etähoitoa täysi-ikäisille. Nettiterapiat on suunniteltu yleisimpien mielenterveyden häiriöiden hoitoon. Nettiterapiassa ongelmiin pureudutaan tunnistamalla itselle haitallisia tapoja ajatella ja opettelemalla uusia toimintatapoja harjoitteiden avulla. Lähetteen voi kirjoittaa niin julkisen kuin yksityisenkin tahon lääkäri.​ Asiakkaille nettiterapia on ilmaista.

Käy tutustumassa

 

​​​​Ammattilaisten osio

Mielenterveystalon ammattilaisten osion sisältö on tarkoitettu vain sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden käyttöön. Ammattilaisten osiossa on Mittaripankki, Koulutuspankki, Psykoterapiaportaali sekä Hyvän hoidon mallit.

Käy tutustumassa