Siirry pääsisältöön

Ammattilaisille

MielenterveystaloPRO on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettu sivusto, josta löydät työkaluja, oppaita ja koulutusta.

Huom!

Mielenterveystalo.fi on uudistunut ja ammattilaisten palveluun kirjautuminen on muuttunut. Luethan ohjeet huolella ennen kirjautumista!

Sote-alan opiskelijoiden kirjautuminen palveluun ei tällä hetkellä ole mahdollista. Asiaa korjataan parhaillaan, pahoittelemme häiriöstä.

Kenelle MielenterveystaloPRO on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitoksiin rekisteröityneille opiskelijoille. Muistathan, että nämä ammatit ovat suojattuja ammattinimikkeitä ja valheellisesti ammattihenkilönä esiintyminen on rikos.

Palvelun sisältämää materiaalia saa jakaa, esittää ja linkittää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä opiskelijoille. Asiakkaan käyttöön tarkoitettua materiaalia saa jakaa asiakkaille. Sisältöjä ei kuitenkaan saa kopioida tai muuten toisintaa palvelun ulkopuolelle.

Kirjautuminen palveluun

Voit kirjautua palveluun oikean yläkulman kirjautumisvalikon kautta. Pääset valikosta erikoissairaanhoidon tunnistautumispalveluun, jossa voit tunnistautua organisaation työntekijänä, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla (Sote-kortti tai VRK-kortti), verkkopankkitunnuksilla tai ​mobiilivarmenteella. VRK-kortilla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuessa tulee ennen ensimmäistä kirjautumista rekisteröidä erikoissairaanhoidon tunnistuspalvelun ammattilaistili.

PRO-palveluun voit kirjautua oikean yläkulman valikosta.
Kuva: Palveluun voit kirjautua oikean yläkulman valikosta.

Kirjautuessasi ensimmäisen kerran palvelu kysyy ammattia ja hyvinvointialuetta. Vastaa näihin kysymyksiin ja tallenna vastaukset sivun alareunan painikkeesta. Tämän jälkeen pääset selaamaan MielenterveystaloPRO-palvelua, eikä sinun tarvitse myöhemmillä kirjautumisilla vastata näihin kysymyksiin uudelleen. Jatkossa voit päivittää tietojasi sivuston valikosta Käyttäjäprofiili-näkymän kautta. Osa PRO-sisällöistä näkyy vain tietyille ammattiryhmille (esim. psykologien sisällöt), joten siksi on tärkeää määritellä oma ammatti profiilissa oikein.

-
Kuva: PRO-käyttäjäprofiilia voit jatkossa päivittää profiilinäkymän kautta.

Voit myös ladata yksityiskohtaiset ohjeet palveluun rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen alta.