Siirry pääsisältöön

Ammattilaisille

Mielenterveystalon ammattilaisten osio on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettu sivusto, josta löydät työkaluja, oppaita ja koulutusta.

Huom!

Mielenterveystalo.fi on uudistunut ja ammattilaisten osioon kirjautuminen on muuttunut. Luethan ohjeet huolella ennen kirjautumista!

Päivitys 13.1.2023: Myös sote-alan opiskelijat voivat nyt rekisteröityä palveluun.

Lue ohjeet rekisteröitymiseen alta ja/tai alla olevasta pdf:stä.

Kenelle Mielenterveystalon ammattilaisten osio on tarkoitettu?

Ammattilaisten osio on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitoksiin rekisteröityneille opiskelijoille. Muistathan, että nämä ammatit ovat suojattuja ammattinimikkeitä ja valheellisesti ammattihenkilönä esiintyminen on rikos.

Palvelun sisältämää materiaalia saa jakaa, esittää ja linkittää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä opiskelijoille. Asiakkaan käyttöön tarkoitettua materiaalia saa jakaa asiakkaille. Sisältöjä ei kuitenkaan saa kopioida tai muuten toisintaa palvelun ulkopuolelle.

Kirjautuminen palveluun

Voit kirjautua palveluun oikean yläkulman kirjautumisvalikon kautta. Pääset valikosta erikoissairaanhoidon tunnistautumispalveluun, jossa voit tunnistautua organisaation työntekijänä, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla (sote-kortti tai VRK-kortti), verkkopankkitunnuksilla tai ​mobiilivarmenteella.

VRK-kortilla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuessa tulee ennen ensimmäistä kirjautumista rekisteröidä erikoissairaanhoidon tunnistuspalvelun ammattilaistili. Tilin voi luoda myös opiskelijana valitsemalla yhteistyöorganisaatioksi oppilaitos, jossa opiskelet.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran, kysyy sivusto ammattiasi ja hyvinvointialuettasi. Vastaa näihin kysymyksiin ja tallenna vastaukset sivun alareunan painikkeesta.

Tämän jälkeen pääset selaamaan ammattilaisten osiota, eikä sinun tarvitse myöhemmillä kirjautumisilla vastata näihin kysymyksiin uudelleen.

Jatkossa voit päivittää tietojasi sivuston valikosta Käyttäjäprofiili-näkymän kautta. Osa ammattilaisten osion sisällöistä näkyy vain tietyille ammattiryhmille (esim. psykologien sisällöt), joten siksi on tärkeää määritellä oma ammatti profiilissa oikein.

Voit myös ladata yksityiskohtaiset ohjeet palveluun rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen alta.