Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle nettiterapian läheteohjeet

Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) tuottamat nettiterapiat ovat tehokkaita matalan kynnyksen hoitoja lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden häiriöihin. Kuka tahansa lääkäri ympäri Suomen voi lähettää potilaansa nettiterapiaan, ilman erillistä sopimusta.

Lähetteen tekeminen ei edellytä laajoja diagnosoivia tutkimuksia. Lähetteen teet samaan tapaan kuin muutkin lähetteet HUSin erikoissairaanhoitoon. Tarkat ohjeet löydät jokaiselle nettiterapialle erikseen alempaa.

Kaikki nettiterapiat ovat ajankohtaisesti saatavilla suomeksi ja osa myös ruotsiksi. Jotta lähete voidaan hyväksyä, tulee potilaan ymmärtää kieltä, jolla terapia on saatavilla.

Hoidon pääsee pääsääntöisesti aloittamaan viikon sisällä lähetteen saapumisesta. Terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä arvion nettiterapian soveltuvuudesta myös etäyhteyksien avulla.

Lähetteiden toimitusosoitteet

Sähköiset lähetteet

HUS
Lähetelaatikko: Psykiatria, lähetteet
Sanomatunniste: PSYKIATRIA

Paperilähetteet

HUS
Psykiatria, lähetteet
PL803 00029 HUS
fax. (09) 471 86221

Salattu sähköposti

psykiatria.lahetekeskus@hus.fi

Lisätietoja

HUSin ulkopuoliset Apottikäyttäjät tekevät lähetteen normaalisti HUS Psykiatriaan. Tekstiin kirjataan normaalisti selkeä maininta nettiterapiasta, jonka mukaan se ohjautuu IT-Psykiatriaan.

Lähetteet HUSin sisällä luodaan tekemällä palvelukontaktissa lähetemääräys HUS Psykiatriaan. Kokonaisvastuuta potilaan hoidosta ei siirretä IT-Psykiatrialle. Lähetteet ohjautuvat Psykiatrian lähetekeskuksen kautta.

HUS Psykiatrian sisäisesti voi lähetemääräyksen tehdä IT-Psykiatrialle suoraan valitsemalla "Ohita rajoitukset", kun syöttää lähetemääräyksen vastaanottajaa.

IT-psykiatrian Apottitunnisteet: 1030002012, HUS PS PSY IT PKL, HUS PSPOKIT

Lähetteisiin liittyvissä asioissa lisätietoja antaa Hermanni Pulkkinen, hermanni.pulkkinen@hus.fi

Onko terveydenhuollon yksikkönne kiinnostunut saamaan lisää tietoa nettiterapioista? 
Eero-Matti Gummerus, p. 050 439 4112, eero-matti.gummerus@hus.fi

Nettiterapioiden ylilääkärinä toimii Suoma Saarni.

Läheteohjeet

Nettiterapioita on yleisimpiin mielenterveyden häiriöihin. Jokaiselle nettiterapiaohjelmalle on omat läheteohjeet tarkkoine sisäänotto- ja poissulkukriteereineen:

Sinua saattaa kiinnostaa