Siirry pääsisältöön

Työilmapiiri

Työilmapiiri perustuu työntekijöiden kokemuksiin, vuorovaikutukseen, asenteisiin ja tuntemuksiin työpaikallaan. Työilmapiiri vaikuttaa työntekijöiden motivaatioon, sitoutumiseen ja suorituskykyyn.

Johdon ja esihenkilöiden vastuulla on luoda edellytykset hyvälle työilmapiirille. Työntekijät taas luovat ja ylläpitävät työilmapiiriä.  

Työpaikalla tulee voida uskaltaa olla oma itsensä ja ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa epäsuosioon joutumisesta.

Hyödyllisiä linkkejä

Kompassi-työkirja on Kevan julkaisu omaa osaamistaan ja suuntaansa pohtivalle työntekijälle.

Mielenterveyden työkalupakki on Työterveyslaitoksen julkaisu työpaikoille ja työterveyshuolloille. Se sisältää näkökulmia ja ratkaisuja mielen hyvinvointia tukevan työkulttuurin rakentamiseen.

Tämä sisältö on tehty yhteistyössä Kevan kanssa.

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia.

Nettiterapiat

Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös