Siirry pääsisältöön

Työkykyjohtaminen

Työkykyjohtaminen yhdistää työntekijän osaamiseen, motivaatioon ja hyvinvointiin liittyvät tekijät organisaation tavoitteisiin ja resursseihin. Työkykyjohtamisen tavoite on varmistaa työntekijöiden työkyvyn säilyminen ja kehittyminen sekä tukea työn tuottavuutta ja laatua.

Työkykyjohtamisen tulee olla suunnitelmallista. On tärkeää, että se on osa strategista johtamista.

Muista

Työntekijänä

Kun olet aktiivinen ja vastuullinen oman työkykysi suhteen ja teet yhteistyötä organisaation kanssa, tuet merkittävästi hyvää työkykyjohtamista. Näin autat rakentamaan työyhteisöä, joka edistää kaikkien hyvinvointia ja menestystä.

Esihenkilönä

Roolisi on keskeinen työkykyjohtamisen onnistumisessa. Voit vaikuttaa suuresti siihen, kuinka hyvin organisaation työkykyjohtamisen periaatteet ja käytännöt toteutuvat päivittäisessä työssä.

Työterveydenhuollon edustajana

Kun työterveyshuolto tekee tiivistä yhteistyötä organisaation kanssa, se voi olla merkittävässä roolissa strategisessa työkykyjohtamisessa ja työntekijöiden hyvinvoinnin tukemisessa.

Hyödyllisiä linkkejä

Kompassi-työkirja on Kevan julkaisu omaa osaamistaan ja suuntaansa pohtivalle työntekijälle.

Mielenterveyden työkalupakki on Työterveyslaitoksen julkaisu työpaikoille ja työterveyshuolloille. Se sisältää näkökulmia ja ratkaisuja mielen hyvinvointia tukevan työkulttuurin rakentamiseen.

Tämä sisältö on tehty yhteistyössä Kevan kanssa.

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia.

Nettiterapiat

Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös