Siirry pääsisältöön

Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapia

Tämä nettiterapia on tarkoitettu kaikille sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville. Terapeutin tukemana harjoittelet eroon välttämiskäyttäytymisestäsi arjen eri tilanteissa.

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

Alkuun saat paljon tietoa sosiaalisten tilanteiden pelosta. Myöhemmässä vaiheessa pääset harjoittelemaan altistusta tutkitusti tehokkain menetelmin.

Tukenasi koko terapian ajan toimii häiriöön erikoistunut nettiterapeutti. Altistusharjoitteluun valmistaudut hänen opastuksellaan huolellisesti ja tarkastelet omia pelkojasi ja jännittämistä eri näkökulmista. Yhteydenpito terapeuttiin tapahtuu viestitellen.

Kesto

Terapiassa etenet noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan seitsemän viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vaan.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Sosiaalisten tilanteiden pelon nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.