Masennuksen nettiterapia

Masennuksen nettiterapia on tarkoitettu lievästä tai keskivaikeasta masennuksesta kärsiville. Ohjelmassa käydään läpi seitsemän vaihetta nettiterapeutin tuella. Ohjelmaa voi suorittaa milloin tahansa ja missä tahansa internet-yhteyden päässä. Kullakin nettiterapian käyttäjällä on tukenaan koulutettu nettiterapeutti, joka ohjaa terapiassa edistymistä ja on yhteydessä asiakkaaseen viestein nettiterapiaohjelman kautta. Terapeutille voi koska tahansa lähettää kysymyksiä ja käyttäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa, kun terapeutti on vastannut. Terapiaohjelma toimii suojatussa tietoturvallisessa ympäristössä. Nettiterapia on suunniteltu kestävän kahdesta kolmeen kuukautta.

Masennuksen nettiterapia sisältää videoita, tekstiä, kuvia ja erilaisia tehtäviä. Kaikki tehtävät tallentuvat käyttäjän työkirjaan. Katso esittelyvideo.
Saatavilla on myös Irti masennuksesta -itsehoito-opas. Kirja perustuu masennuksen nettiterapiaohjelmaan.

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

​​​​Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

Masennuksen nettiterapiaan hakeutuminen

Masennuksen nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen.

Kirjautumis- ja käyttöohjeet

Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu tunnistautumalla, käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön: Ohjeet masennuksen nettiterapiaan (pdf) .​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​