Siirry pääsisältöön

Masennuksen nettiterapia

Masennuksen nettiterapia on tarkoitettu lievästä tai keskivaikeasta masennuksesta kärsivälle. Tutkittujen harjoitusten avulla on mahdollista korvata negatiivisia ajatusmallejaan mielialaa nostattavalla toiminnalla.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

Saat tietoa masennuksesta ja tarkastelet kuinka masennus vaikuttaa ajatuksiisi, tunteisiisi ja käyttäytymiseesi. Nettiterapia perustuu itsenäiseen työskentelyyn ja tutkitusti tehokkaisiin harjoituksiin. Tukenasi toimii oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti, johon olet viestiyhteydessä. Hän kommentoi harjoituksiasi ja vastaa kysymyksiisi.

Kesto

Terapiassa etenet noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan seitsemän viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vain.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete masennuksen nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Masennuksen nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.