Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö

Tämä nettiterapia on tarkoitettu heille, jotka pyrkivät eroon pitkäaikaisesta huolestuneisuudesta ja murehtimisesta. Terapiassa työskennellään itsenäisesti nettiterapeutin tukemana eroon elämää rajoittavista toistuvista huolista ja peloista. Terapeuttiin voi milloin vain olla yhteydessä sähköpostityyppisen viestiyhteyden kautta.

Kolme kuukautta kestävän terapiajakson aikana edetään viikoittain seuraavaan istuntoon. Noin tunnin mittaisen istunnon voi käydä itselle sopivana ajankohtana. Istuntojen aikana opetellaan erilaisten harjoitusten ja tietosisältöjen avulla tunnistamaan ahdistaviin tilanteisiin liittyviä ajattelumalleja ja tulkitsemaan ahdistusta herättäviä tilanteita toisin. Nettiterapiassa opetellaan myös rentoutumista ja puretaan pelkojen aikaansaamaa välttelykäyttäytymistä. Katso esittelyvideo.

Päivitysasennukset aiheuttavat lyhyitä katkoja nettiterapioihin tänään 16.8. klo 17-18 välisenä aikana. Pahoittelemme katkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Jos olet jo hakeutunut yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan:

Saataville tulossa myös Irti murehtimisesta itsehoito-opas. Kirja pohjautuu tähän nettiterapiaohjelmaan.

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan ohjautuminen

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivulla käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava. Tarvittaessa voit katsoa tarkemmat ohjeet terapiaohjelman käyttöön:Ohjeet yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan (pdf).

Apua kirjautumiseen saat ottamalla yhteyttä verkkoterapia.tuki(at)hus.fi.

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​