Apua rahapeliongelmaan

​​​Peliongelmaa hoidetaan sosiaali- ja terveydenhuollon perus- ja erityispalveluissa (sosiaalitoimistot, perusterveydenhuolto, päihde- ja mielenterveyspalvelut, psykiatrian poliklinikat, kriisikeskukset).

Hoitomuodot vaihtelevat tarpeen mukaan. Hoitomuotoja ovat esimerkiksi yksilö- ja ryhmäkuntoutus, katkaisuhoito, vertaistukiryhmät tai chat-keskusteluapu.

Myös peliongelmaan erikoistuneita tai erikoistuvia palveluita on olemassa.

Pelirajat'on

Pelirajat’on tarjoaa ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea. Työtä tehdään yhdessä koulutettujen vapaaehtoisten vertaisohjaajien kanssa. Pelirajat’on tarjoaa maksutonta vertaistukea rahapeliongelmista kärsiville ja läheisille valtakunnallisesti.

Lisätietoa:

www.pelirajaton.fi

Peliklinikka

Peliklinikka on rahapeliongelmiin erikoistunut palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin. Se on pääkaupunkiseudun kuntien, järjestöjen ja valtion yhteishanke. Pelkästään pääkaupunkiseudulla arvioidaan olevan noin 25 000 ongelmapelaajaa.

Peliklinikka palvelee pelaajia, heidän läheisiään ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia. Palvelut ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia.

Lisätietoa:

Peliklinikka

Peluuri

Peluurin palveluista saat tukea, ohjausta ja neuvontaa tilanteesi ratkaisemiseen

  • Soita arkisin klo 12-18 (0800 100 101).
  • Chattaa ma, ke tai pe klo 12-15.
  • Rekisteröidy OmaPeluurin
  • Hakeudu Peli poikki -ohjelmaan
  • Varaa aika vertaispuhelimesta
  • Lue tietoa nettisivuilta.

Lisätietoa:

www.peluuri.fi