Siirry pääsisältöön

Kelan tuki mielenterveysongelmissa

Sinulla saattaa sairautesi perusteella olla oikeus Kelan taloudelliseen tukeen. Kelan kuntoutus puolestaan auttaa elämään sairauden kanssa, jatkamaan töissä tai palaamaan työelämään. 

Kelan taloudellinen tuki

Sairausajan tuet korvaavat sairaudesta aiheutuvia kuluja ja ansionmenetystä. Voit saada esimerkiksi sairauspäivärahaa, kuntoutustukea tai työkyvyttömyyseläkettä. Kela korvaa osan reseptilääkkeiden kustannuksista. Näistä ja muista Kelan etuuksista saat tarkemmin tietoa Kelan sivuilta.

Kelan kuntoutus

Jos sinun on sairauden tai vamman vuoksi vaikea valita ammattia tai selvitä opinnoistasi tai töistäsi, voit saada tukea kuntoutukseen. Kela järjestää kuntoutusta kaikenikäisille ja turvaa toimeentuloa kuntoutuksen aikana.

Kuntoutus auttaa elämään sairauden kanssa, jatkamaan töissä tai palaamaan työelämään. 

Mielenterveyskuntoutuspalveluja tarjoavat psykiatriset sairaalat, Kela, erilaiset kuntoutuslaitokset, yksityiset palveluntuottajat ja järjestöt.  

Työeläkelaitoksen kuntoutus

Jos olen työelämässä voit olla oikeutettu työeläkelaitoksen kuntoutukseen. Kysy siitä lisää työterveyshuollostasi.

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia. 

Nettiterapiat

Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös