Siirry pääsisältöön

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapia

Nettiterapia sopii kaksisuuntaisen mielialahäiriön tasaisessa vaiheessa olevalle henkilölle, joka on motivoitunut terapiatyöskentelyyn. Nettiterapia antaa työkalut masennus- ja maniaoireiden ennakointiin ja tehokkaaseen kriisisuunnitelmaan oireiden pahenemisen varalta.

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

  • Saat tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä sekä tukea oireiden tunnistamiseen ja hallintaan.
  • Opit tunnistamaan sairauteen kuuluvia yksilöllisiä varomerkkejä, jotka ennakoivat joko masennus- tai maniaoireita.
  • Teet henkilökohtaisen kriisisuunnitelman oireiden pahenemisvaihetta varten.

Nettiterapia perustuu itsenäiseen työskentelyyn ja tutkitusti tehokkaisiin harjoituksiin. Tukenasi toimii häiriöösi erikoistunut nettiterapeutti, johon olet viestiyhteydessä. Hän kommentoi tehtäviäsi ja vastaa kysymyksiisi.

Kesto

Terapiassa etenet noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan 14 viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vain.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.