Siirry pääsisältöön

Nuorten sosiaalisen ahdistuneisuuden nettiterapia

Tämä nettiterapia on tarkoitettu sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville nuorille. Nettiterapiaa voi tehdä joko itsenäisesti tai yhdessä huoltajan kanssa. Nettiterapia pureutuu jännittämiseen ja harjoittelet pelottavien tilanteiden kohtaamista tutkituin keinoin, terapeutin tukemana.

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

Tässä nettiterapiassa saat paljon tietoa sosiaalisten tilanteiden pelosta. Myöhemmässä vaiheessa terapiaa pääset harjoittelemaan jännittävien tilanteiden kohtaamista terapeutin tukemana. Harjoitteluun valmistaudut ensimmäisten viikkojen aikana huolellisesti ja tarkastelet omia pelkojasi ja jännittämistä eri näkökulmista.

Sinulla on tukenasi koulutettu nettiterapeutti, joka seuraa terapiassa edistymistäsi ja on sinuun yhteydessä viestein nettiterapiaohjelman kautta. Voit koska tahansa lähettää hänelle kysymyksiä.

Kesto

Terapiassa etenet tunnin mittainen istunto kerrallaan kahdeksan viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vaan.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete nuorten sosiaalisen ahdistuneisuuden nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Nuorten sosiaalisen ahdistuneisuuden nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.