Siirry pääsisältöön

Pakko-oireisen häiriön nettiterapia

Nettiterapia pakkoajatuksista tai pakkotoiminnoista kärsivälle. Tarkastelet pelkojasi ja harjoittelet altistusta terapeutin tukemana.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

Saat ensin tietoa pakko-oireisesta häiriöstä ja tarkastelet pelkojasi, sen jälkeen harjoittelet altistusta. Tukenasi toimii oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti, johon olet viestiyhteydessä. Hän kommentoi harjoituksiasi ja vastaa kysymyksiisi.

Kesto

Terapiassa edetään noin tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan kymmenen viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyviä harjoituksia sinulle sopivaan aikaan missä vaan.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete pakko-oireisen häiriön nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Pakko-oireisen häiriön nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.