Skip to main content

Nätterapi för tvångssyndrom

Nätterapi för personer som lider av tvångstankar eller tvångshandlingar. Du tittar närmare på dina rädslor och övar exponering med stöd av en terapeut.

Mål

Du får först information om tvångssyndrom och ser närmare på dina rädslor, därefter övar du exponering. Till ditt stöd har du en nätterapeut som är specialiserad på dina symtom och som du har kontakt med via meddelanden. Nätterapeuten kommenterar dina övningar och svarar på dina frågor.

Längd

Terapin framskrider genom att du under tio veckor självständigt genomför en session på cirka en timme i taget. Du kan göra sessionen och övningarna kopplade till den var som helst vid lämplig tidpunkt.

Hur får jag nätterapi?

Du behöver en remiss från en läkare. Vilken som helst läkare kan skriva en remiss för dig och det krävs inte en skild betalningsförbindelse. Nätterapin är avgiftsfri för dig. Läs mera om att söka till nätterapi och om nätterapins upplägg.

Inloggning

Har du redan en remiss till nätterapin för tvångssyndrom? Logga in i tjänsten Min vårdväg med dina bankkoder eller ditt mobilcertifikat. Du hittar din nätterapi på förstasidan.

Mobilappen Min vårdväg

Nätterapin för tvångssyndrom är också tillgänglig i mobilappen Min vårdväg. Appen är anpassad för telefonskärmar, men innehållet motsvarar det som finns i nättjänsten. Du kan också enkelt skicka meddelanden till din nätterapeut och fylla i dagböcker i samma app.

Tekniska problem?

Du kan få hjälp med tekniska problem som rör plattformen Min vårdväg på nummer 0800 132 300. Servicenumret betjänar vardagar kl. 07–21 samt veckoslut och söckenhelger kl. 07–15.40.

Vid andra problem, kontakta verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Dataskydd

Patientuppgifter som sparas i tjänsten är en del av HUS patientregister vars dataskyddsbeskrivning är tillgänglig på hus.fi.

Är du yrkespersonal?

Bekanta dig med remissanvisningarna för denna nätterapi.