Siirry pääsisältöön

Pitkäaikaisten kehollisten oireiden nettiterapia

Nettiterapia on tarkoitettu sellaisista pitkäaikaisista kehollisista oireista kärsiville, joihin tutkimuksissa ei ole löytynyt selittävää syytä tai riittävää hoitoa.

Saatavilla myös ruotsiksi.

Tavoite

Saat tietoa autonomisesta hermostosta sekä oman toiminnan ja ajattelun vaikutuksista hermoston toimintaan. Opit harjoittelun tuloksena rauhoittamaan elimistön stressitilaa ja tarkastelemaan oireita uudessa valossa.

Nettiterapia perustuu itsenäiseen työskentelyyn ja tutkitusti hyödyllisiin harjoituksiin. Olet viestiyhteydessä nettiterapeuttiin, joka kommentoi harjoituksiasi ja vastaa kysymyksiisi.

Kesto

Nettiterapia kestää 10 viikkoa ja se koostuu kymmenestä viikon välein oppimisympäristössä käytävästä etapista. Etapin käymiseen on hyvä varata aikaa 1-2 tuntia ja etapin voi käydä myös pienemmissä osissa. Etappien välissä tehdään päivittäin lyhyitä harjoituksia arjen lomassa.

Miten pääsen nettiterapiaan?

Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta. 

Kirjautuminen

Onko sinulla jo lähete pitkäaikaisten kehollisten oireiden nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.

Omapolku-mobiilisovellus

Pitkäaikaisten kehollisten oireiden nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.

Teknisiä ongelmia?

Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.

Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.

Tietosuojaseloste

Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Tutustu tämän nettiterapian läheteohjeisiin.