Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

3. EVÄITÄ JATKOON

Tämä ohjelma lähenee loppuaan. Tässä kohtaa voit kiittää ja kehua itseäsi sen suorittamisesta sekä saavuttamistasi tuloksista. Kiitos, että olet jaksanut lukea ja työstää elämäntilannettasi näin pitkälle!

Toivottavasti löysit tästä ohjelmasta apua ja neuvoja, jotka koit itsellesi hyödyllisiksi. Tämä osio auttaa sinua tasapainottamaan arkeasi ja löytämään siihen mielihyvää tuottavia asioita.

Ole läsnä tässä hetkessä

On tärkeää suunnata mieli tietoisesti tähän hetkeen. Nykyinen elämä menee ohi, jos kaikki aikasi menee menneiden murehtimiseen tai tulevaisuuden pelkäämiseen.

Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo osaksi elämää

​Tietoisen läsnäolon oppiminen edellyttää säännöllistä, päivittäistä harjoittelua. Muista, että harjoitellessasi tietoista läsnäoloa sinun ei välttämättä tarvitse lisätä päivääsi tekemisiä. Olennaista on, miten teet asioita. Arki muuttuu tietoisuustaitoharjoitukseksi, kun suhtaudut siihen uudella tavalla.

Muodollisilla tietoisuustaitoharjoituksilla, kuten tämän ohjelman äänitteillä, on oma tehtävänsä. Säännöllinen harjoitusten tekeminen tukee tietoisen läsnäolon taitoa arjessa. Välillä harjoittelu saattaa jäädä vähemmälle. Voit ottaa harjoitukset käyttöön aina, kun haluat. Ole armollinen itsellesi.

Lopuksi mieti vielä syy, jonka vuoksi harjoittelua kannattaa jatkaa. Kysy itseltäsi: ”Mikä on elämässäni tärkein asia, jossa hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittaminen voi auttaa?”. Kuuntele hetki rauhassa ja hiljaisuudessa sydäntäsi. Se antaa sinulle vastauksen.

Suhtaudu tulevaisuuteen toiveikkaasti

Nykyhetkessä läsnä olemisen lisäksi kannattaa tulevaisuuteen suhtautua avoimesti. Et voi tietää, mitä on tulossa.