Siirry pääsisältöön

Syömistapakysely (BES)

Tällä kyselyllä arvioidaan ahmimistaipumusta. Kysely on tarkoitettu ylipainoisille henkilöille. Jos olet huolissasi syömistavoistasi ja olet normaali- tai alipainoinen, suosittelemme täyttämään Syömishäiriökyselyn (SCOFF). Kyselyn löydät Mielenterveystalon oirekyselyistä.

Ohjeet

Lue tarkasti alta ohjeet kyselyyn vastaamisesta ja pisteiden laskemisesta.  

Voit vastata kyselyyn nimettömästi. Vastauksesi eivät tallennu.

Muista

Jos haluat terveydenhuollon ammattilaisen arvion tilanteestasi, olethan yhteydessä hoidostasi vastaavaan tahoon.

Alla on joukko väittämiä ryhmiteltyinä. Valitse jokaisesta kohdasta vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa tämänhetkistä tilannettasi.

Loading form ...

Pisteiden tulkinta

Näiden ohjeiden avulla voit tulkita saamasi pistemäärän. Klikkaa alta kohtaa, joka vastaa saamaasi pistemäärää.

Lähde: Gormally, J., Black, S., Daston, S., & Rardin, D. (1982). The assessment of binge eating severity among obese persons. Addictive behaviors, 7(1), 47-55. 

Suomennos: Prof. Aila Rissanen, Lihavuustutkimusyksikkö, HUS 

Lisätietoa: Lue toimintakyvyn mittaamisesta ja arvioinnista (Duodecim) 

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia. 

Bulimian nettiterapia

Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.