Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

9. Itselle sopiva toiminta

Itselle tärkeiden asioiden puolesta toimiminen on olennaista omalle hyvinvoinnille. Eri järjestöt ja yhteisöt tarjoavat runsaasti toimintamahdollisuuksia.

Oman paikan löytäminen erityyppisten toimijoiden viidakossa voi kuitenkin tuntua haastavalta. Tämän harjoituksen avulla voit pohtia, mitä kaikkea toiminta voisi sinulle tarkoittaa. 

Voisitko kenties pyytää jonkun ystäväsi tai tuttavasi mukaan pohtimaan? 

Harjoitus: Mitä minä voisin tehdä?

Miksi?  

Tämän harjoituksen avulla opit hahmottamaan erilaisia toimintamahdollisuuksia, jotka liittyvät ilmastoon ja kestävyyteen. Voit pohtia, mikä olisi sinulle tällä hetkellä luontevaa, innostavaa ja sopivaa toimintaa. 

Kysymysten ja ehdotusten avulla voit löytää uusia mahdollisuuksia toimia. Samalla voit selkeyttää itsellesi, mitä askelia sinun täytyy ottaa toimintaan ryhtymiseksi. 

Miten?  

Valikoi monivalintakysymysten vaihtoehdoista ne, jotka sopivat sinulle tällä hetkellä parhaiten. Kirjoita avoimiin kysymyksiin vastauksia alle tai itsellesi muistiin. 

Mitä vahvuuksia sinulla on? 

Ennen tätä harjoitusta voit tehdä harjoituksen 2. Omat voimavarani ja tuen lähteeni. Se auttaa kartoittamaan omia sisäisiä ja ulkoisia vahvuuksiasi. 

Loading ...
Loading ...

Millaisia tuntemuksia tulevan toiminnan ajattelu herättää sinussa? 

Kuuluuko siihen esimerkiksi jännitystä, innostusta, pelkoa, epäilyksiä, rohkeutta, turhautumista, lämpöä, varovaista kiinnostusta, päättäväisyyttä tai sekavia ajatuksia? 

Loading ...

Mitä sinun tarvitsee tehdä, jotta voisit liittyä itseäsi kiinnostavaan yhteistyöhön? 

Täytyykö sinun esimerkiksi mennä paikalle, jutella läheisten tai tuttavien kanssa, kysyä kaveria mukaan, lähettää sähköpostia, soittaa jonnekin tai tutkia jotain asiaa tarkemmin netistä? 

Loading ...

Mitkä ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä asioita, joiden avulla pystyt toimimaan ja jaksat jatkaa toimintaa myös tulevaisuudessa? 

Esimerkiksi henkinen turvallisuus, oikeus määritellä paljonko aikaa käytät kyseiseen toimintaan, empaattinen ilmapiiri, tuen saanti tunteiden käsittelyyn, tehtävien tarkka rajaus, vapaus itse valita tehtäviä, toiminnan spontaanius ja luontevuus tai selkeä tieto siitä, kenen puoleen voi tarvittaessa kääntyä...

Loading ...