Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Masennuskysely

Täytit omahoito-ohjelman alussa masennuskyselyn. Voit täyttää kyselyn nyt uudestaan ja katsoa, onko masentuneisuutesi vähentynyt omahoito-ohjelman aikana.

Voit halutessasi palata tekemään kyselyn myös myöhemmin tehtyäsi lisää harjoituksia. Pohdi myös, oletko saanut omahoito-ohjelmasta sellaista apua, mitä toivoit.

Masennuskysely

Ohje

Tällä kyselyllä voit arvioida masennusoireitasi. Kyselyn voi täyttää riippumatta siitä, onko sinulla masennuksen diagnoosia vai ei. 

Voit täyttää kyselyn täysin anonyymisti. Huomioithan kuitenkin, että tallennamme saamasi kokonaispisteet tilastointia ja mahdollista tutkimustyötä varten.

Arvioi jokaisen väittämän kohdalla, kuinka usein seuraavat ongelmat ovat vaivanneet sinua edeltäneen kahden viikon aikana.

Tämä kysely tehdään omahoito-ohjelman alussa ja lopussa. Tähän kyselyyn voit myös palata esimerkiksi kuukauden päästä, kun olet ehtinyt tehdä enemmän harjoituksia.

Ovatko oireesi vähentyneet?

Hienoa! Ei ole syytä huoleen, jos oireesi eivät ole poistuneet kokonaan. Oleellisinta on, miten ne nykyään vaikuttavat elämääsi. Jos pystyt mielestäsi elämään nyt täysipainoisempaa elämää kuin aiemmin, olet saavuttanut jo todella paljon. Toipuminen voi myös jatkua omahoito-ohjelman tekemisen jälkeen.

Jos oireesi eivät vähentyneet

Jos tuntuu, että tarvitset tukevampaa apua, kerro siitä ammattilaiselle. Vinkkejä tähän löytyy hieman edempää.

Voinnin kohentumiseen vaikuttavat monet arkielämän asiat. Seuraavaksi tarkastelemme muutamia yleiseen hyvinvointiin vaikuttavia asioita.